Klaipėdoje – trijų kandidatų į merus mūšis dėl vietos antrajame ture | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – TRIJŲ KANDIDATŲ Į MERUS MŪŠIS DĖL VIETOS ANTRAJAME TURE

Mero rinkimuose Klaipėdoje dėl vietos antrajame ture grumiasi trys politikai, tarp jų – rinkimų staigmena tapęs „Laisvės ir teisingumo“ atstovas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Kovoje taip pat išlieka buvęs Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus ir konservatorius Audrius Petrošius.

„Kas čia galėjo žinot, kad Klaipėda man tokį „bajerį“ iškrės? Šitą šutvę, manau, sunervinau“, – pirmadienio naktį BNS sakė Klaipėdoje rinkimų rezultatus sekęs R. Žemaitaitis.

„Vilnius pirmas miestas bet Klaipėda norėčiau, kad būtų ne pirmas. Ką reiškia? Turi būti aukščiau už Vilnių. Klaipėda turi uostą, klimato sąlygas, kur gali pritraukt, ir Klaipėda neišnaudoja to potencialo, protu nesuvokiamas dalykas“, – kalbėjo politikas.

Savivaldos rinkimų rezultatų laukimas: R. Žemaitaičio štabas

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš rinkimus politikas kalbėjo pretenduodamas į Klaipėdos merus ketinantis sudrumsti pernelyg ramius vandenis Klaipėdoje.

„Gerai sudrumsčiau, ar ne? Tikslas, reiškia, pasiektas“, – kalbėjo Seimo narys.

Kas čia galėjo žinot, kad Klaipėda man tokį „bajerį“ iškrės? Šitą šutvę, manau, sunervinau.

Suskaičiavus balsus 49 iš 54 apylinkių Klaipėdoje, R. Žemaitaitis merų rinkimuose yra trečias su 20,05 proc. balsų.

Komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ kandidatas A. Vaitkus pirmauja su 23,48 proc. balsų, o A. Petrošius surinko 20,24 proc. balsų.

A. Vaitkus sako, kad visi varžovai yra stiprūs, todėl nesiryžo vertinti, su kuriuo iš jų palankiau varžytis antrajame ture.

„Kaip išbalsuos žmonės, čia ir bus atsakymas. Sakiau nuo pat pradžių, kad visi 11 pretendentų yra gerbtini“, – žurnalistams sakė A. Vaitkus.

Savivaldos rinkimų rezultatų laukimas: A. Vaitkaus rinkimų štabas

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

A. Petrošius sakė, kad toks R. Žemaitaičio rezultatas jį nustebino.

„Šiek tiek nustebino R. Žemaitaičio pasirodymas. Tikrai sakiau, kad jis pasirodys solidžiai, bet jis pasirodė geriau nei tikėjausi “, – BNS pirmadienio naktį teigė konservatorius.

Jo manymu, antrojo turo dalyvius lems vėliausiai suskaičiuoti balsai.

„Tikiuosi, kad (...) antrajame ture turėsime solidžią ryškią kovą tarp žmonių, kurie turi vertybinę sistemas, aiškias programas, rimtas komandas“, – kalbėjo A. Petrošius.

R. Žemaitaitis teigė sau kėlęs tikslą būti ketvertuke arba penketuke, o taryboje užimti dvi-tris pozicijas. Ilgalaikėje perspektyvoje, anot politiko, tai leistų leistų „Laisvei ir teisingumui“ kelti kandidatus vienmandatėse apygardose Seimo rinkimuose.

„Bus geras darbas. Jei žmonės pasitikėjimą duos, šeima po lagaminą ir dunda į Klaipėdą, – sakė Seimo narys. – Jei Klaipėda norės pakelt bangą, kad „surfinant“ apčiuožt Klaipėdą, padarysim“.

Iš Šilutės kilęs R. Žemaitaitis sako su Klaipėda esąs glaudžiai susijęs. Jo gimtąjį miestą ir uostamiestį skiria vos 50 kilometrų, čia jis praleisdavęs savaitgalius, kelerius metus gyvenęs, mieste šeimai priklauso ir nekilnojamojo turto.

Anksčiau sekmadienį pralaimėjimą Klaipėdos mero rinkimuose pripažino Vytautas Grubliauskas, valdęs miestą nuo 2011 metų ir šįkart kandidatavęs su socialdemokratais.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

to aha

Na kad populistas tavo Petrošius.. Svarbu jam kad tik šiltesne vietelę surasti.

tukas

Taigi Klaipėda žemaičių miestas bet kad jie nusirito iki Žemaitaičio lygio būti politiko kailyje tai apgailėtini tie rinkėjai kurie pamilo melagį partinį valkatą Žemaitaitį

to Sigitas

Gali kviesti kur nori,nieka stavęs neklausys, nustok čia varinėti melus,gėda turėtų būti,išsiplauk pridergtą feisą ir žabtus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS