Klaipėdoje už 21 mln. eurų „Infes“ rekonstruos Atgimimo aikštę | Diena.lt

KLAIPĖDOJE UŽ 21 MLN. EURŲ „INFES“ REKONSTRUOS ATGIMIMO AIKŠTĘ

  • 34

Klaipėdoje ruošiamasi rekonstruoti miesto centre esančią Atgimimo aikštę. Darbus už 21 mln. eurų atliks statybų bendrovė „Infes“, penktadienį pranešė Klaipėdos savivaldybė.

Konkursą laimėjusi „Infes“ aikštės rekonstrukcijos ir požeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbus atlikti turėtų iki 2026 metų pabaigos.

„Po daugelį metų trukusių diskusijų, planavimo ir kitų pasirengimo darbų, įvairiausių kliūčių, pagaliau Atgimimo aikštės projekto įgyvendinimas startuoja (...) Miesto centrinėje dalyje, vietoje apleistos ir gėdą miestui darančios erdvės, turėsime šiuolaikiškai sutvarkytą aikštę, o kartu bus išspręstas ir parkavimo klausimas šioje miesto dalyje“, – pranešime sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad iš pradžių bus vykdomi archeologiniai tyrinėjimai, įrengiamas spraustasienis, pamatų poliai, kitos požeminės konstrukcijos. Vėliau bus įrengiama požeminė aikštelė ir tvarkoma antžeminė jos dalis. Darbus ketinama pradėti dar šių metų vasarą.

Be to, pagal projektą bus siekiama pagerinti aikštės prieinamumą, jos centre bus sukurtas multifunkciškai panaudojamas akcentas – Klaipėdos istorinio žemėlapio projektas, aplink jį suplanuota įkurti amfiteatrą.

Taip pat, aikštės erdvėse galės veikti lauko kavinės, bus įrengtas grindinis apšvietimas, želdinių zonos. Įrengiamoje dviejų aukštų požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje turėtų tilpti 231 automobilis.

Konkursas dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos rangos darbų buvo skelbiamas tris kartus. Pirmieji du buvo nutraukti rangovų iniciatyva. Trečiasis konkursas dviejų dalyvių buvo apskųstas teismui – reikalauta konkurso sąlygas pripažinti neteisėtomis ir jį nutraukti, tačiau ieškiniai teisme buvo atmesti.

GALERIJA

  • Klaipėdoje už 21 mln. eurų „Infes“ rekonstruos Atgimimo aikštę
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

kur

ta bukagalve is protinguju komandos ?

Manau

Kaip Vaitkus draugams kitaip atsilygins? Viešbučiui reikia stovėjimo aištelių. Negi už savus pinigus statysi aikšteles. jei galima už mūsų pinigus tą padaryti. Tai tie milijonai, manau, tik pradinė suma...

ttt

Milijonai na pravo -na levo , koks puikus gyvenimas ypač kurie sėdi prie pinigų stalčiaus ))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS