Klaipėdoje pradės veikti pirmasis Lietuvoje bibliotekos knygomatas | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PRADĖS VEIKTI PIRMASIS LIETUVOJE BIBLIOTEKOS KNYGOMATAS

Klaipėdiečiai taps pirmaisiais Lietuvoje, kurie knygas skaityti galės pasiimti iš knygomato. Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka visuomenei pristato naują paslaugą – automatizuotą knygų išdavimo sistemą.

Bibliotekos lankytojams, turintiems skaitytojo pažymėjimą, nuo šiol pasiimti naują leidinį bus labai paprasta ir patogu – tai bus galima padaryti ne bibliotekoje, o prekybos centre "Akropolis", kur jau rytoj bus pristatytas pirmasis knygomatas.

Tokio specializuoto įrenginio, išduodančio su skaitytojo pažymėjimu knygas, idėja kilo Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos bendruomenei dar prieš kelerius metus.

"Bibliotekininkai daug keliauja, mato įvairias patirtis užsienyje, kur ir pastebėjo šį knygų išdavimo aparatą. Ėmėme svarstyti, ar yra galimybė tokį daiktą turėti pas mus. Pradžioje svarstėme jį statyti autobusų stotyje, tačiau inovatyviai bibliotekos paslaugai buvo pasirinktas prekybos centras", – teigė šio projekto vadovė Toma Gergelienė.

Tokio pobūdžio paslaugos JAV, Švedijoje, Kanadoje ir Nyderlanduose yra kuriamos ir teikiamos jau nuo 2010 m., o šią savaitę unikali paslauga pirmą kartą pristatoma ir Lietuvoje.

Klaipėdos "Akropolio" valdytojo Ovidijaus Zibalio teigimu, prekybos centras jau tampa ne tik pramogų ar patogaus apsipirkimo, bet ir kultūrinių renginių erdve.

Čia nuolat rengiamos parodos, įvairūs bendruomeniniai renginiai, o nuo šiol bus galimybė pasiimti knygų taip, kaip žmonės įpratę tai daryti bibliotekoje.

Automatizuotoje knygų išdavimo sistemoje bus galima rasti įvairios literatūros ne tik lietuvių, bet ir kitomis užsienio kalbomis, kad miesto svečiai, turistai iš kitų šalių taip pat galėtų be apribojimų naudotis šia nemokama paslauga.

GALERIJA

  • Klaipėdoje pradės veikti pirmasis Lietuvoje bibliotekos knygomatas
  • Klaipėdoje pradės veikti pirmasis Lietuvoje bibliotekos knygomatas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

prasta mintis

..žiauru buvo matyti naujas knygas su trenksmu krentančias žemyn geležinėje dėžėje...Kokie liks knygų kampai? Manau šiems automatams neliko paklausos užkandžių prekyboje- prakišo čia... Prasta mintis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS