Klaipėdoje vyksiančiose šventėse kol kas bus naudojama tik vienkartinė tara | Diena.lt

KLAIPĖDOJE VYKSIANČIOSE ŠVENTĖSE KOL KAS BUS NAUDOJAMA TIK VIENKARTINĖ TARA

  • 3

Klaipėdoje vyksiančiose šventėse kol kas bus naudojama tik vienkartinė gėrimų tara.

Kaip praneša savivaldybė, toks sprendimas priimtas dėl koronaviruso plitimo prevencijos.

Pasak mero Vytauto Grubliausko, nors būta siūlymų jau Jūros šventės metu pereiti prie daugkartinės taros, kurią prekybininkai turėtų atiduoti išplauti tiekėjams, o po to vėl naudoti pakartotinai, kyla abejonių, ar bus įmanoma užtikrinti šimtaprocentinę higieną ir saugumą.

„Pati idėja mažinti plastiko vartojimą yra puiki ir sveikintina, tačiau šiuo metu ją įgyvendinti miesto renginiuose, manau, nėra tinkamas laikas. Jei tai būtų įprastiniai metai be jokio koronaviruso grėsmės šešėlio, turbūt apskritai nekiltų diskusijų, kuriuo keliu eiti. Tačiau šiuo metu, kol nėra garantijos, kad bus užkirstas kelias viruso plitimui, geriau rizikos išvengti. O kitais metais, tikėkimės, jau įveikus COVID-19, vienkartinės plastikinės taros atsisakymas, manau, turėtų būti prievolė“, – sako Klaipėdos meras.

Pasak mero, higienos reikalavimų laikymąsi kontroliuojančių institucijų vadovai taip pat išsakė abejonių dėl siūlymo švenčių metu pereiti prie daugkartinės taros naudojimo. Sprendimas likti prie vienkartinės taros naudojimo galios ir paskutinį liepos savaitgalį vyksiančios Jūros šventės, ir kitų šią vasarą numatomų miesto renginių metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesuprantu

kam tokios durnos idėjos ir galvų kvaršinimas? Vienkartinė tara yra patogu, tik ja reikia tinkamai pasirūpinti. RAAC'ai su populistiniais valdžios skalikais jau gerkles persiplėšė per visas žiniasklaidos priemones nuolat bereklamuodami kaip reikia rūšiuoti, atsakingai elgtis ir perdirbti šiukšles, bet va per didelius renginius organizatoriai vėl nori sumesti viską ,,ant žmonių", patys nesivargindami ir galimai sutaupydami iš to pinigų. Ir neva ekologijos sumetimais, sukurti kažkoki niekam nereikalingą potvarkį.Tfu..

Tai

Poperius ne plsatikas irgi vienkartine tara. Bet ne plastikas geriau:)

Anonimas

dėl koronaviruso plitimo prevencijos turit atsisakyto svenciu rengimo, deja bet..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS