Klaipėdos abiturientai skaičiuoja šimtukus | Diena.lt

KLAIPĖDOS ABITURIENTAI SKAIČIUOJA ŠIMTUKUS

Paskelbus didžiąją brandos egzaminų rezultatų dalį, klaipėdiečiai gali didžiuotis šiemet pačių aukščiausių įvertinimų gavę daugiau nei pernai. Kaip ir pernai, šimtukų gausa ypač džiugino Klaipėdos licėjaus moksleiviai ir „Ąžuolyno“ gimnazistai.

Barjerą įveikė ne visi

Per tūkstantį uostamiesčio gimnazistų šiemet laikė valstybinį lietuvių kalbos egzaminą, kuris buvo privalomas visiems abiturientams, norintiems gauti brandos atestatą.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė patvirtino, kad uostamiestyje šio egzamino neišlaikė 108 iš 1 082 moksleivių, tai yra 10 proc.

Lietuvoje šio egzamino neišlaikė 8,6 proc., pernai šalyje neišlaikiusiųjų buvo 10,8 proc.

Paaiškėjo, kad, lyginant su praėjusiais metais, šiemet pagerėjo matematikos egzamino rezultatai.

„Neišlaikiusiųjų lietuvių kalbos valstybinio egzamino procentas Klaipėdoje kiek didesnis nei Lietuvos vidurkis, bet džiugi žinia ta, kad balų dydis mažai skiriasi nuo šalies vidurkio. Džiaugiamės, kad turime 21 šimtuką. Net 14 šimtukų už lietuvių kalbos egzaminą gavo „Ąžuolyno“ gimnazijos moksleiviai, 4 Klaipėdos licėjaus moksleiviai, po vieną – J.Zudermano, Vydūno bei E.Balsio menų gimnazijų abiturientai“, – kalbėjo V.Bubliauskienė.

Triumfas IT srityje

Paskelbus Nacionalinės švietimo agentūros egzaminų vertinimus, paaiškėjo, kad, lyginant su praėjusiais metais, šiemet pagerėjo matematikos egzamino rezultatai.

Matematikos egzaminą laikė 970 Klaipėdos abiturientų.

Neišlaikė 157 moksleiviai (apie 16 proc.), irgi kiek daugiau nei Lietuvos vidurkis (15,2 proc.).

Nepaisant to, rezultatas nudžiugino, nes pernai matematikos egzamino neišlaikė kone kas trečias abiturientas (32,4 proc.) tiek Klaipėdoje, tiek ir Lietuvoje.

„Ir šimtukų už matematiką šiemet turime daugiau – 34, pernai buvo 15. 19 šimtukų pelnė „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientai, 11 – Klaipėdos licėjaus moksleiviai. Įvertinus, kad matematikos egzaminą laikė 33 licėjaus moksleiviai, tai itin puikus rezultatas. Dar du šimtukus gavo „Vėtrungės“, po vieną – „Aitvaro“ ir Vydūno gimnazijų moksleiviai. O kalbant apie informacines technologijas (IT), Klaipėda tikrai turi kuo didžiuotis. Šį egzaminą laikė 140 klaipėdiečių, tiesa, neišlaikė 10, bet šimtukus gavo net 42 abiturientai“, – teigė V.Bubliauskienė.

Net 32 šimtukus už IT egzaminą gavo „Ąžuolyno“ gimnazistai, du šimtukus – „Vėtrungės“, po vieną – „Varpo“ ir „Baltijos“ gimnazijų moksleiviai.

Iš 11 Klaipėdos licėjaus abiturientų, laikiusių IT egzaminą, net šeši gavo patį aukščiausią įvertinimą.

Gauti rezultatai ir chemijos egzamino, kurį šiemet laikė 47 Klaipėdos dvyliktokai: neišlaikė vienas, o vienas mokinys iš Klaipėdos licėjaus gavo šimtuką.

Ministrė džiaugėsi rezultatais

Valstybinių brandos egzaminų sesija prasidėjo birželio 7 d. lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu, o liepos 2 d. finišavo fizikos valstybiniu brandos egzaminu.

Visi rezultatai turėtų būti paskelbti vėliausiai iki liepos 23 d., o nuo liepos 5 iki 20 d. vyksta pakartotinė sesija.

Šiemet laikyti egzaminus Lietuvoje buvo užsiregistravę 27,7 tūkst. bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų baigiamosios klasės mokinių, 500 mažiau nei pernai.

Paskelbus egzaminų rezultatus, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, padėkojusi mokytojams už pagalbą abiturientams ruošiantis egzaminams, pasidžiaugė, kad šiųmečiai lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos egzaminų rezultatai yra geresni.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sveikiname

Sveikiname informatikus! 32 šimtukai iš 42 laikiusių vienoje mokykloje – solidu. :)

Sveikinimai

Šaunuoliai jaunimas, varykit ir toliau ir vis geriau.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS