„Klaipėdos autobusų parkas“ užtikrina: autobusai dezinfekuojami kaip ir karantino metu | Diena.lt

„KLAIPĖDOS AUTOBUSŲ PARKAS“ UŽTIKRINA: AUTOBUSAI DEZINFEKUOJAMI KAIP IR KARANTINO METU

  • 4

Rugsėjį po vasaros atostogų į miestą grįžę moksleiviai, studentai bei į darbą vykstantys klaipėdiečiai piko valandomis susidūrė su daugiau nei metus nematyta problema – spūstimis autobusuose. Nors keleiviai dėvi apsaugines kaukes, gali naudotis autobusuose esančiomis dezinfekcinėmis priemonėmis, o autobusai reguliariai dezinfekuojami bei vėdinami, parko administracija sulaukia klausimų, ar kelionės autobusais yra saugios.

„Priminsiu, kad per visą COVID-19 pandemijos laiką, mūsų parko autobusuose neužfiksuotas nė vienas atvejis, kad keleivis būtų užsikrėtęs koronavirusu“, – sakė Vaidas Ramanauskas, bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Pasak vadovo, visi KAP autobusai prieš naują reisą yra valomi specialiais skysčiais ir šluostėmis, vėdinami, o grįžę į parką dezinfekuojami garų generatoriumi. Taip bakterijos pašalinamos nuo paviršių, kartu išvalomas ir autobuso salono oras.

„Autobusų dezinfekavimas bendrovei kainuoja nepigiai, bet priemonių sistema pasiteisino ir jos artimiausiu metu keisti neketiname“, -–užtikrino vadovas.

Lyginant su 2019 m., kai šalyje dar nebuvo paskelbtas COVID-19 karantinas, šiuo metu mieste kursuoja 6–10 proc. mažiau „Klaipėdos autobusų parko“ autobus

GALERIJA

  • „Klaipėdos autobusų parkas“ užtikrina: autobusai dezinfekuojami kaip ir karantino metu
  • „Klaipėdos autobusų parkas“ užtikrina: autobusai dezinfekuojami kaip ir karantino metu
  • „Klaipėdos autobusų parkas“ užtikrina: autobusai dezinfekuojami kaip ir karantino metu
KAP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tokia ta realybė

Dezifenkuoja? Nemanau, visi važiuoja susispaudę it silkės per pikus. Niekas nekontroliuoja ir dėl kaukių devėjimo. Noriu važiuoju su kauke, noriu be.

Kada atkursit

viešojo transporto valymo sistemą ?Dabar tos popieriuje figūruojančios, perkamos iš vienų ar kitų saviveiklininkų valymo, dezinfekavimo paslaugos kelia daug abejonių..Kaip žmonės sako,,Nieko nėra geriau kai savo nuosavas"

aha

jei taip kaip prekybos centruose krepšeliai ir vežimėliai, tai nieko gero iš tokio dezinfekavimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS