Klaipėdos autobusų vairuotojams – mokymai | Diena.lt

KLAIPĖDOS AUTOBUSŲ VAIRUOTOJAMS – MOKYMAI

  • 7

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kartu su „Klaipėdos keleiviniu transportu“ organizavo teorinius ir praktinius mokymus autobusų vairuotojams temomis ,,Streso ir konfliktų valdymas“, „Specialiųjų keleivių grupių (mamos, neįgalieji, senoliai...) poreikiai“ ir „Dviratininkai – lygiateisiai, bet labiausiai pažeidžiami eismo dalyviai“.

Teorinėje ,,Streso ir konfliktų valdymo“ seminaro dalyje su Klaipėdos miesto autobusų parko vairuotojais diskutuota, kaip dažnai ir kokiomis formomis susiduriama su stresoriais artimiausioje darbo aplinkoje. Iš šios diskusijos išplaukė ne viena mintis apie tai, kad patiriant stresą vairavimas tampa agresyvesnis, drąsesnis, o jausmus ir emocijas suvaldyti tampa vis sunkiau, tad kyla konfliktai.

Autobusų vairuotojai  – tikri kelių veteranai, skaičiuojantys ne vienos dešimties metų patirtį. Į daugelį darbe iškilusių sunkumų jie žvelgia ramiai bei geba juos įveikti, dalindamiesi savo patirtimis atranda bendrąsias universalijas ir leidžia kiekvienam prisiminti, kad jie yra tokie patys žmonės kaip ir visi kiti. Neretai visą savo gyvenimą atidavę vairuotojo darbui į namus parsineša tas nuotaikas, kuriomis pasikrauna dienos eigoje būdami kontakte su kitais žmonėmis: kitais eismo dalyviais, keleiviais, bendradarbiais.

Kodėl šiuose mokymuose tokia svarbi teorija? Atsakymas paprastas – norint įveikti savo priešą iš pradžių reikia jį pažinti ir pabandyti bent kiek jį suprasti. Šiame žingsnyje neretai gimsta tikrieji taikomieji streso ir konfliktų valdymo būdai. Galbūt nereikia stengtis nugalėti savo priešus, o galima su jais susidraugauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jėgeris

Nepatinka nevažiuokit. Vaikščiokit pėsčiom ko važinėjat. Pasedėkit patys prie vairo ir suprasit debilu šalis......

Danielius

Kelių eismo taisyklių mokytis reikėtų jiems. Eini per perėją tai net nestabdo, tik spėk pasitraukti, nes nuskins.

Anonimas

Autobusais važinėju labai retai ir kartą neapsižiūrėjus įlipau į 6 ,,greitajį,, kuris stoja ne visose stotelėse. Priėjau prie vairuotojo paklausti koks čia autobusas, kad nestoja stotelėse. Na ir prasidėjo puolimas, kad esu pati žiopla, aferistė jis mane žino, nes visada keliu konfliktus, kad nemėginčiau kreiptis į jo viršininkus nes jei jį atleis iš darbo pati galėsiu vairuoti.. Paprašiau vairuotoją prisistatyti, bet jis putojo vis labiau. Bendravimo kursai jiems labai reikalingi, ir linkiu, kad padėtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS