Klaipėdos baseinas – sveikatai ir aktyviam gyvenimo būdui! | Diena.lt

KLAIPĖDOS BASEINAS – SVEIKATAI IR AKTYVIAM GYVENIMO BŪDUI!

  • 6

2023 m. Klaipėdos baseinas įtvirtino savo vaidmenį kaip sveikos gyvensenos, sporto ir socialinio ryšio epicentras, suburdamas ne tik plaukimo entuziastus, bet ir visą vietinę bendruomenę.

Skaičiai neklysta: per metus baseino komplekse svečiavosi beveik 400000 klientų. Šis skaičius aiškiai atspindi klientų, kurie ypatingą dėmesį skiria gerai savijautai, pasitikėjimą ir palaikymą šiam sporto traukos centrui.

Ypatingo dėmesio yra vertos mokymo plaukti treniruotės, kurias nuolat lanko virš 800 vaikų ir suaugusiųjų. Plaukimas labai svarbus ir rajono antrokams, net 600 vaikų siekė tobulinti savo plaukimo įgūdžius ir leidosi į vandens kelionę. Svarbu išmokti tinkamai plaukti, kad pramogos vandenyje nevirstų tragedija. Mūsų šalies statistika nurodo, jog tinkamai plaukti moka tik kas penktas šalies gyventojas. Be to, svarbu paminėti, kad mokymo plaukti treniruotės vyksta ne tik šaltuoju metų laiku. Vasarą vaikai gali tęsti mokymo plaukti pamokas ir dalyvauti aktyvioje laisvalaikio stovykloje „Jūrų liūtas“. Čia vaikai ne tik pramogauja, bet ir dalyvauja įvairiose veiklose, įskaitant plaukimo pamokas ir iššūkius, praturtindami savo patirtį ir įgūdžius bei išmokdami saugiai elgtis vandenyje ir prie jo.

Klaipėdos baseino nuotr.

Varžybos ir sporto iššūkiai

Baseinas sulaukė didelio susidomėjimo ne tik dėl tradicinių plaukimo varžybų, bet ir įvairių sporto iššūkių. Bendradarbiavimas su „Dechatlon“ ir „Maistu sportui“ įtraukė ne tik klientus, bet ir skatino verslus prisidėti prie vieno bendro tikslo – sveikesnės visuomenės, skatinant ir formuojant sveikesnius įgūdžius ir kuriant nuolatinę sporto rutiną.

Komplekse taip pat vyko regioniniai bei tarptautiniai plaukimo renginiai, kurie neabejotinai traukė visų dėmesį, per 2023 m. komplekse buvo suorganizuota net 15 plaukimo varžybų. Pasaulio taurės su pelekais varžybose sulaukta daugiau nei 17 komandų iš viso pasaulio, kurios varžėsi plaukimo su pelekais čempionate dėl geriausiųjų titulo. Išskirtinio klaipėdiečių dėmesio sulaukė VšĮ „Plaukimo mokykla“ organizuotos plaukimo varžybos. Per 2023 m. buvo surengtos dvejos vaikų plaukimo varžybos. Tai ne tik leido įvertinti kiekvieno vaiko padarytą pažangą, bet ir suteikė galimybę jauniesiems plaukimo entuziastams parodyti savo įgūdžius ir talentą.

Socialinės atsakomybės, iniciatyvos

Klaipėdos baseinas neapsiribojo tik savo renginiais, bet aktyviai dalyvavo Pasaulinės Dauno sindromo dienos ir autizmo spektro supratimo dienos renginiuose. Skirtingos kojinės, simbolizuojančios kitoniškumą, tapo ženklu, kad bendruomenė vertina įvairovę ir skatina toleranciją. Jau antrus metus iš eilės Tarptautinė jogos diena paminėta aktyviai ir prasmingai atliekant 108 saulės pasveikinimus ir kuriant nuostabią tradiciją. 108 saulės pasveikinimais ne tik įprasminta diena, bet ir surinktos aukos kilniam tikslui – visuomeninei organizacijai, kuri dirba su vaikais, turinčiais autizmo spektro ir kitus raidos sutrikimus – „Elgesio sprendimai“. Už surinktą auką organizacija įsigijo būtinų priemonių vaikučių priežiūrai: kinetinį smėlį, sensorinę gyvatę bei takelį.

Klaipėdos baseino nuotr.

Daugiausiai atgarsio susilaukė organizuota iniciatyva kartu su „Švyturio“ arena. „Gerumo PARA-TONAS“ pritraukė daug žiniasklaidos dėmesio ir įmonių palaikymo. Renginio metu plaukta 1440 minučių – visą parą nepertraukiamai (net ir naktį!), ištisas 24 valandas, vis perduodant estafetę kitam plaukikui. Nuplauktas įspūdingas kilometrų skaičius – net 341 km ir 300 m. Iniciatyva buvo suorganizuota siekiant kilnaus ir prasmingo tikslo – įsigyti būtinų priemonių Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namams. Kiekvieno dalyvio auka padėjo įgyvendinti šią misiją ir už suaukotas aukas buvo įsigytas: pozicionavimo čiužinys „Stabilo Grande“ – 1569 Eur; stovynė vaikui „Mod. Gazeelle“ – 1808 Eur; vaiko raidos vertinimo priemonių rinkinys (DISC) – 1000 Eur; planšetiniai kompiuteriai – 1320 Eur (3 vnt.) ir už likusią sumą įsigyta specialistų veikloms būtinų lavinamųjų darbui priemonių.

Iniciatyva bus organizuojama ir šiais metais, tik su daug didesniu trenksmu, partnerių ir klientų įsitraukimu.

Netradiciniai renginiai

Klaipėdos baseinas ne tik kvietė sportuoti, bet ir suteikė galimybę atsipalaiduoti tokiose praktikose kaip Gongų vakaras ir Joga Nidra. Gongų vakarais buvo galima mėgautis atpalaiduojančiu gongų skambesiu bei garsų masažu, kuris teikė malonumą ir ramybę. Joga Nidra praktika leido susitikti su savo vidine asmenybe ir mėgautis visišku fizinio, emocinio ir mentalinio atsipalaidavimo pojūčiu.

Klaipėdos baseino nuotr.

Vidinei ramybei, atsipalaidavimui, ir sąmoningumui skirti renginiai bus tęsiami ir šiais metais.

Klaipėdos baseino direktorė Ieva Vaičiurgė akcentavo, kad šis baseinas yra ne tik vieta sportuoti, bet ir svarbus bendruomenės ryšių ir sveikatos skatintojas. Baseine lankytojai įkvepiami sveikos gyvensenos idėjų, ne tik ugdo kūną, bet ir puoselėja kolektyviškumo dvasią bei aktyviai prisideda prie gerumo ir tolerancijos sklaidos. Kompleksas tampa tikru sveikatos ir pramogų jungimosi centru, kuriame kiekvienas prisidėjęs investuoja ne tik laiką, bet ir savo pastangas siekiant gyvenimo kokybės pagerėjimo. „Mes nesustosime“, – komentavo direktorė, pabrėždama nuoseklų įsipareigojimą toliau vystyti ir plėsti šią svarbią socialinę erdvę.

GALERIJA

  • Klaipėdos baseinas – sveikatai ir aktyviam gyvenimo būdui!
  • Klaipėdos baseinas – sveikatai ir aktyviam gyvenimo būdui!
  • Klaipėdos baseinas – sveikatai ir aktyviam gyvenimo būdui!
  • Klaipėdos baseinas – sveikatai ir aktyviam gyvenimo būdui!
  • Klaipėdos baseinas – sveikatai ir aktyviam gyvenimo būdui!
Klaipėdos baseino nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lankytojas

Nuostabus baseinas , nuostabus kolektyvas , puikus servisas . Visada , kada tik yra galimybe !

Romas

Žmonės, nejau niekas iš skaitytojų ten nesilanko? Parašykit kaip ten yra ? Sako, kad mažai vietos persirengimo kambaryje, dušų mažai. Ar tikrai taip ? Aš tik pažiūrėjau kiek ten mėnėsinis abonementas kainuoja. Tai nėra taip baisiai, kaip čia rašo kai kas dėl kainų. Maždaug tas pats kaip ir Impulse.

Klaipėda

Kainos kosminės,miestiečiams baseiną pastatė, vadinasi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS