Klaipėdos biudžeto planus sugriovė karantinas: nesurinkta beveik 6 mln. eurų | Diena.lt

KLAIPĖDOS BIUDŽETO PLANUS SUGRIOVĖ KARANTINAS: NESURINKTA BEVEIK 6 MLN. EURŲ

Dėliojant pernykštį biudžetą, sunku buvo įsivaizduoti, kad į mokesčių surinkimo planus reikėtų įskaičiuoti ir karantino padarinius ekonomikai. Būtent dėl COVID-19 uostamiestyje nesurinkta beveik 6 mln. eurų planuotų mokesčių.

Didžiausią surenkamų mokesčių pyrago dalį savivaldybėse sudaro gyventojų pajamų mokestis (GPM), būtent jo Klaipėdoje ir nesurinkta daugiausiai.

Uostamiestyje 2020 m. GPM žadėta surinkti 97,137 mln. eurų, tačiau pavyko tik 92,381 mln. eurų, tai yra 4,8 mln. mažiau, nei tikėtasi.

Tam įtakos turėjo pandemija, kurios metu nemažai klaipėdiečių neteko darbo ir pajamų.

Tačiau geriau surinktas Nekilnojamojo turto mokestis. Už klaipėdiečių valdomą nekilnojamąjį turtą planuota gauti 8,4 mln. eurų, gauta 230 tūkst. eurų daugiau.

Sėkmingai surinktas ir žemės mokestis, gauta 517 tūkst. eurų – 67 tūkst. daugiau, nei planuota.

2020 m. ketinta gauti 932 tūkst. eurų dividendų iš savivaldybei priklausančių įmonių, tačiau sulaukta tik 716 tūkst. eurų, 215 tūkst. eurų mažiau, nei tikėtasi.

Vietinės rinkliavos taip pat surinkta mažiau, nei buvo numatyta 2020 m. biudžeto planuose. Jos surinkta kiek daugiau nei 7 mln. eurų, planuota – 267 tūkst. eurų daugiau.

Tačiau pajamos iš baudų, konfiskuoto turto ir kitų netesybų viršijo lūkesčius. Jų surinkta beveik dvigubai daugiau, nei planuota. Buvo numatyta surinkti 400 tūkst. eurų, pavyko gauti 778 tūkst. eurų.

Savivaldybės žemės pardavimai pernai buvo ketvirtadaliu mažesni, nei planuota. Žemės realizavimo pajamų planai 2020 m. siekė 726,8 tūkst. eurų, negauta prognozuotų 231 tūkst. eurų.

Tačiau triskart didesnės, nei planuota, pernai buvo savivaldybės pastatų ir statinių realizavimo pajamos. Už parduotą turtą savivaldybė pernai numatė gauti 450 tūkst. eurų, gavo 1,3 mln. eurų.

Išankstiniais Finansų ministerijos duomenimis, 2020 m. valstybės biudžetas ir savivaldybių biudžetai pajamų gavo 0,5 proc. (55,5 mln. eurų) mažiau nei 2019 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

jo bet sau priedus ir premijas išmokėjo. Kerta med veliava už 10 000 pirks. Geda. Lauk eikite. Nedirba savivaldybė mūsų labui

kada prasides tvarkai ir teisingumas,

Klaipeda neturi tikro seimininko,kuris priziuretu klaipeda kaip savo turta ,ekanomiskai,zinojo jog bus antras apedemija,nereikejo tu dideliu islaidu,kaledines premijos,banketo,per naktys apsvietimo iki siol,nera gaspadoriaus,visi gaspadoriaitik i savo kisenes,nera nei tikrintoju nei atsakingu uz korupcija ,kisininkavima savivaldyboje,palaida bala,kaip gerai dabar viska galima manipoliuoti karantinu,geras pasiaiskinimas,idomu kada bus rinkimai ,

S.S.S.

dar laikykite uždarytą smulkųjį verslą bet savarankiškai dirbančius tai ir toliau biudžetas bus nuostolingas. Galvojate, kad ir pradėję dirbti jie mokės normaliai mokesčius? Tikrai ne. Rodys visi, kad dirbo į minusą, nes po nuostolių reikės atsigauti, tai didelė dalis pinigų nueis į šešėlį. Bet pilnai juos suprantu, gi valdžios atstovai sunkiu laikotarpiu visu gražumu parodo, kad jiems žmonėms ir sunkus laikotarpis nusispjauti ir didinasi sau atlyginimus bei išmoka premijas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS