Klaipėdos botanikos sode – stirna | Diena.lt

KLAIPĖDOS BOTANIKOS SODE – STIRNA

Šiaurinėje miesto dalyje esantis Klaipėdos universiteto Botanikos sodas lankytojus traukia ne tik augalų įvairove, bet ir gyvūnija. Pastaruoju metu čia sukiojasi jauna mikli stirna.

Iš miško atklydęs gyvūnas kausto praeivių dėmesį. Netikėtą reginį išvydęs klaipėdietis sakė, kad tyliai tarp žolių lindėjusi stirna pasibaidė vos tik jis pabandė prie jos prisiartinti.

Kaip paaiškėjo, žvėrelis nesunkiai peršoka Botanikos sodo tvorą ir neskuba pasišalinti. Tokių miško svečių pasitaiko ir daugiau.

"Žinome apie tą stirnutę. Jos šoka per tvorą, kuri kai kuriose vietose yra pusantro metro aukščio. Kai įsibėgėja, stirnutėms tai padaryti – vieni niekai. O išlenda atradusios kokią nors skylę. Ta viena yra nuolatinė lankytoja mūsų sode. Dienos metu miega žolėse, o kai nurimsta, išlenda iš krūmų, vaikštinėja. Pas mus apsilanko ir briedžių, dabar dar turime zuikį", – pasakojo Botanikos sodo vadovė Ona Rūta Žadeikienė.

Pašnekovės žodžiais, žvėrelis sodui pridaro nemažai nuostolių – nuėda augalų žiedus. "Jai, matyt, patinka saldūs pumpurai, juk galėtų sau rupšnoti žolę, bet ne, ji kažkodėl mėgsta rožes", – šypsojosi vadovė.

Keturkojai lankytojai Botanikos sodo neaplenkia jau daug metų. Tiesa, pastačius tvorą, jų sumažėjo.

"Anksčiau lakstydavo net po šešias ar septynias stirnas ir jauniklių atsivesdavo. Išėjusios iš miško, savo nuolatinių namų, mikliai perplaukdavo upę ir atbėgdavo pas mus", – prisiminė O.R.Žadeikienė.

Esą Tauralaukio gyvenamajame rajone prasidėjus statybų bumui kai kurios stirnos liko be vietos.

"Dabar vargšės yra suspaustos, juk aplinkui – vien statybos, tik kelios bailiukės čia pasiliko. Žmonių neprisileidžia, jei juos pamato ar išgirsta šūksnius, iškart neria į krūmus", – sakė pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pyzdukas

taip ir knieti koki krūmą nupyzdinti, bet kam jis man? darbas toks...

r

Parasykit dar kad vaikai kieme rado eziuka. bus tiek pat idomu.

kitoje

Danges pusėje, miške pilna ne tik stirnų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS