Iš Klaipėdos centro į Nidą – laivu | Diena.lt

IŠ KLAIPĖDOS CENTRO Į NIDĄ – LAIVU

Nidą iš Klaipėdos centro bus galima pasiekti raketos tipo laivu jau nuo birželio pradžios. Jei orai bus geri, galbūt ir nuo gegužės pabaigos. Kelionė 70 kilometrų per valandą greitį pasiekiančiu laivu truks vos pusvalandį.

„Pagrindinis maršrutas yra iš Kauno į Nidą, tačiau „Raketos“ savininkai nori jį pratęsti iki Klaipėdos“, – paaiškino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Naują vandens kelią jis aptarė su Kauno verslininkais ir uostamiesčio krantines prižiūrinčiais „Klaipėdos paplūdimiais“ bei „Klaipėdos laivų remontu“.

Nuspręsta, kad į Nidą klaipėdiečiai galės plaukti nuo Šiaurinio rago.

„Keleiviai įlaipinami ir išlaipinami bus dešiniajame Dangės krante, už šimto pusantro šimto metrų nuo Senosios Smiltynės perkėlos“, – patikslino V. Grubliauskas.

Tiek kauniečiai, tiek klaipėdiečiai galės plaukti ne tik iki kurorto Kuršių nerijoje, bet ir persėdę į kitą laivą pratęsti kelionę.

Vasaros sezono metu kelis kartus per savaitę plaukiosiantis laivas yra raketos tipo su povandeniniais sparnais.

„Nuo įprastos „Raketos“ jis skiriasi tuo, kad neturi atviro lauko denio ir yra šiek tiek mažesnis“, – paaiškino „Vandens kelio“ prezidentas Nerijus Šilgalis.

Laivas talpina 48 keleivius, tai yra dešimčia mažiau, nei plaukiojančio tarp Kauno ir Nidos.

Tikimasi, kad kelionė kainuos ne daugiau nei 30 eurų.

Jei bus poreikis, po metų svarstoma paleisti ir antrą laivą.

Kauno verslininkus, iki šiol Nemunu plaukusius iki Nidos, papildomo maršruto į Klaipėdą imtis paskatino čia besišvartuojantys kruiziniai laivai.

„Turistai norėtų aplankyti ir Nidą. Bet jei pasitaiko vasaros savaitgalis, Nidoje nusidriekia kelių valandų spūstys“, – paaiškino N.Šilgalis.

Kita priežastis – Nida ne pats patogiausias miestas tęsti kelionei. Todėl daugelis plaukiančių iš Kauno galiausiai vis tiek ieško transporto iki Klaipėdos.

Uostamiesčio meras sako, kad naujas maršrutas labai reikalingas ne tik klaipėdiečiams.

„Aš manau, kad norinčių pasinaudoti alternatyviu vandens keliu į Nidą netrūks“ – vylėsi V. Grubliauskas.

Anksčiau klaipėdiečius į Nidą ir atgal vasaros sezono metu plukdydavo „Smiltynės perkėlos” katamaranas. Tačiau prieš kelerius metus jis buvo parduotas. Tuomet argumentuota, kad laikyti visus metus tik vasaros sezono metu plaukiantį laivą – per brangu. Bandymai įsigyti naują, kol kas buvo nesėkmingi.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Kazys

Nereikėtų šaipytis, šitas laivas, kad ir senas, sovietinis, neprilygsta laivams, kurie plaukioja iš Nidos po Kuršių marias, ar iš Senosios perkėlos į delfinariumą, pažiūrėkite kaip jie įrengti, žemiau kritikos. Kaina sovietmečiu raketa iš Klaipėdos kainavo 1,0 rub. Užtektų 10,0€

Na taip

Įdomu, o tai dėl šio laivo pakeis uoste reikalavimus ? Teisingai jau buvo pamonėta, uoste maks.leistinas greitis yra 8 mazgai. Bent iki Kiaulės nugaros nuo šiaurinio molo toks greitis turėtų būti. O tai kažkur 15-20 min.

brainwashed

sovietiniai suskiai buvome ir būsime. gėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS