Klaipėdos dramos teatras ieško naujo vadovo: konkursas – be konkurentų? | Diena.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRAS IEŠKO NAUJO VADOVO: KONKURSAS – BE KONKURENTŲ?

Konkursas Klaipėdos dramos teatro vadovo pareigoms užimti nesulaukė susidomėjimo. Pirminiais duomenimis, pretendavo tik vienas dalyvis.

Jau baigėsi terminas, per kurį norintieji dalyvauti konkurse Klaipėdos dramos teatro vadovo pareigoms užimti turėjo pateikti savo kandidatūras ir reikiamus dokumentus.

Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič antradienio popietę teigė, kad sulaukta tik vieno pretendento.

Tiesa, neatmetama, kad per kelias dienas dar gali paaiškėti daugiau dalyvių, jeigu kas nors dokumentus nusprendė atsiųsti paštu.

"Visada dar yra tos 3–4 dienos, kai laukiama pretendentų, ir tada – konkursas", – teigė J. Mikulevič.

Tiksli konkurso data dar nėra nustatyta, tačiau tikimasi, kad jis įvyks dar šį mėnesį.

"Klaipėda" jau rašė, kad dabartinis teatro vadovas Tomas Juočys ketina siekti antrosios kadencijos. Šių planų jis neatsisakė ir antradienį patvirtino pateikęs dokumentus.

Dabartinis teatro vadovas neslėpė nuostabos dėl bent jau kol kas ne ypač gausaus konkurso dalyvių skaičiaus.

"Buvau įsitikinęs, kad kažkas dar dalyvaus. Praėjusį kartą buvo, atrodo, aštuoni kandidatai", – teigė T. Juočys.

Tiesa, pašnekovas pastebėjo, kad prieš penkerius metus vykusio konkurso aplinkybės buvo kiek kitokios nei šįkart – po tuomečio teatro vadovo Gedimino Pranckūno mirties įstaiga kurį laiką buvo be vadovo.

T.Juočys svarstė, kad galbūt konkurso dalyvių aktyvumui įtakos turi tai, ar jame dalyvauja kadenciją bebaigiantis vadovas.

"Aš labai tikiuosi būti išrinktas dar vienai kadencijai, kadangi labai tikiu ir pats manau, kad turiu dar ką veikti čia", – sakė pašnekovas.

Vis dėlto T. Juočys pripažino pasisakantis už tai, kad vadovams poste nereikėtų užsibūti daugiau nei dvi kadencijas.

"Būtų gerai, kad kandidatų visada būtų į teatro vadovus, kad būtų dalyvių, būtų žmonių, kurie nori vadovauti teatrui", – dėstė pašnekovas, pridūręs, kad laukiantis konkursas ir jo baigtis kelia jaudulį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

AK

Nenusišnekėkit dėl salės - ji išskirtinio jaukumo ir akustikos. Ne problema dėl konkurentų nebuvimo. Viskas savo vietoje, ir blaškytis nėra priežasties.

PUIKUS TEATRAS IR JO VADOVAS

Kiekviena jų premjera - laimės akimirkos. Ačiū dabartiniam vadovui! Išvedė iš provincialių komedijėlių pelkės į rimtos minties vandenyną.

>

Sales nuotrauka,manau parodo "garazu projektantu galimybes",sukabinti vonias,geliu vazonus,ale balkonai ?Manau baisu? P.S O koks buvo Teatras,kol muzikai neprikiso savo nagu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS