Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrui – išskirtinė dovana | Diena.lt

KLAIPĖDOS E. GALVANAUSKO PROFESINIO MOKYMO CENTRUI – IŠSKIRTINĖ DOVANA

  • 2

Prieš gražiausias metų šventes Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras sulaukė išskirtinės dovanos – bendrovė „Klaipėdos rajono energija“ kartu su Klaipėdos rajono savivaldybe mokyklai padovanojo ultraautomobilį, skirtą mokyti AM kategorijos jaunuosius vairuotojus. Centras tapo pirmąja ir kol kas vienintele mokykla Lietuvoje, padėsiančia pradedantiems vairuotojams įgyti praktinių įgūdžių.

Išsprendė opią problemą

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktorė dr. Dalia Martišauskienė ir UAB „Klaipėdos rajono energija“ direktorius Marius Žilius pasirašė panaudos sutartį, pagal kurią mokykla penkerius metus galės naudotis mažuoju automobiliu „Ligier“. Juo mokytis vairuoti ir taip įgyti praktinių įgūdžių galės visi norintys centro auklėtiniai, pageidaujantys įgyti teisę vairuoti nuo 15 metų.

Valdininkų dovana atkreipė dėmesį į opią problemą – Lietuvoje AM kategorijos vairuotojams, kurie gali vairuoti nuo 15 metų, užtenka tik išlaikyti teorinį egzaminą valstybinėje įmonėje „Regitra“. Visaverčiais eismo dalyviais jie gali tapti net neturėdami praktinių vairavimo įgūdžių.

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centrui šiandien – išskirtinė diena.

„Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centrui šiandien – išskirtinė diena“, – gauta dovana pasidžiaugė centro direktorė D. Martišauskienė.

Vos gavus dovaną pažadėta, kad nuo tos pačios dienos prasidės praktiniai jaunųjų vairuotojų mokymai. Net neabejojama, kad jų atsiras tikrai nemažai. Jau iki tol centro Transporto skyriaus vedėja Dalia Budginienė iš tėvų sulaukdavo prašymų, kad auklėtiniai įgytų ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių vairavimo įgūdžių.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Direktorė akcentavo, kad jaunuosius vairuotojus vairuoti mokys vienas geriausių instruktorių Rolandas Jurgaitis. Kiek anksčiau jis buvo išrinktas geriausiu B kategorijos vairuotojų mokymų instruktoriumi Klaipėdoje. Jaunieji vairuotojai įgūdžių įgis ne tik važinėdami miesto ir priemiesčio gatvėmis, bet ir mokyklai priklausančiame autodrome Klaipėdos rajone, kur mokoma vairuoti sudėtingomis eismo sąlygomis.

„Tėvai galės jaustis saugūs, nes po tokių vairavimo mokymų jaunimas įgis teorinių ir praktinių žinių“, – džiaugėsi D. Martišauskienė.

Tikisi įstatymų leidėjų dėmesio

„Kai pamatėme, kokias visapusiškas galimybes mokyti jaunus vairuotojus turi profesinio mokymo centras ir kad jiems trūksta tik transporto priemonės, nusprendėme padėti“, – sakė „Klaipėdos rajono energijos“ vadovas M. Žilius.

Kaip sakė bendrovės vadovas, idėja padovanoti ultraautomobilį kilo ir iš asmeninės patirties, kai, sūnui gavus teisę vairuoti, jis sužinojo, kad iš šios kategorijos vairuotojų nereikalaujama turėti praktinių vairavimo įgūdžių. Pradėjus ieškoti, kas galėtų papildomai pamokyti sūnų vairuoti, paaiškėjo, kad tokių galimybių nėra ne tik Klaipėdos rajone. Pasirodo, ši problema aktuali visoje Lietuvoje.

„Situacija nėra normali, kai vos teorinį egzaminą išlaikęs jaunuolis išleidžiamas į gatvę kaip visateisis vairuotojas. Kol dovanotu automobiliu atvažiavau iki mokyklos, pikti vairuotojai net du kartus bandė mane nustumti nuo kelio. Automobilis važiuoja iki 50 km/h greičiu. Įsivaizduoju, kokį stresą patiria tokiu automobiliu važiuojantis patirties neturintis jaunuolis“, – stebėjosi M. Žilius.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Bendrovės vadovas tikisi, kad į šią problemą dėmesį atkreips už įstatymų leidimą atsakingi asmenys. Pasak M. Žiliaus, tokie mažalitražiai automobiliai vis labiau populiarėja, nes tampa išeitimi paauglius auginantiems ir užmiestyje gyvenantiems tėvams, kuriems nebereikia vežioti vyresnių vaikų. Tiesa, daugelis tėvų atsisako pirkti automobilį dėl saugumo stokos.

E. Galvanausko profesinio mokymo centras išsidėstęs per tris savivaldybes: turi filialą Kretingos rajone, keturiose skirtingose vietose Klaipėdos mieste ir Klaipėdos rajone, kur įsikūręs autodromas. Mokyklą ir Klaipėdos rajono savivaldybę sieja ilgametė draugystė. Kiek anksčiau savivaldybė už savo lėšas sutvarkė įvažą prie autodromo Ketvergių kaime.

GALERIJA

  • Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrui – išskirtinė dovana
  • Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrui – išskirtinė dovana
  • Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrui – išskirtinė dovana
  • Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrui – išskirtinė dovana
  • Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrui – išskirtinė dovana
  • Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centrui – išskirtinė dovana
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klounada

Kas cia, riedlente? Cha cha cha...

Teko susidurti

Šita mokykla gana silpna. Ta prasme, tikrais specialistais-profesionalais ir vienakryptėm siaurom mokymo programom. Galėtų kur kas plačiau vystyti savo veiklą, ruošti aukštesnes kvalifikacijas, teikti daugiau tiek praktikos tiek teorinių žinių..Dabar kai kurias sritis tai tik apgraibom ,,pravaro " ir tiek. ,,Atštampavo" juodadarbį ir išspyrė..:D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS