Klaipėdos gatvėse pasirodė pirmieji barstytuvai | Diena.lt

KLAIPĖDOS GATVĖSE PASIRODĖ PIRMIEJI BARSTYTUVAI

Atšalus orams suskubta rūpintis vairuotojų ir transporto priemonių saugumu keliuose. Klaipėdiečiai pastebėjo, jog gatvėse pasirodė pirmieji smėlio ir druskos barstytuvai.

Šiaurinėje miesto dalyje barstytuvai į gatves išvažiavo prieš kelias savaites.

Pasak priežiūros specialistų, dieną šviečiant saulei, o naktį termometrų stulpeliams nukritus žemiau nulio, vairuotojai turėtų būti atidūs, kadangi kelio danga vietomis tampa itin slidi.

"Temperatūrai svyruojant iš neigiamos į teigiamą, įkalnės ir tiltai pasidengia plonu ledo sluoksniu. Tiltus barstome smėlio ir druskos mišiniu, o gatves – tik druskos mišiniu. Stengiamės užtikrinti maksimalų saugumą keliuose", – tikino gatves prižiūrinčios bendrovės "Ecoservise Klaipėda" logistikos vadovas Rimantas Strakšys.

Šiaurinėje miesto dalyje keliai barstomi du kartus per parą – paryčiais ir vėlai vakare.

Anot "Ecoservise Klaipėda" logistikos vadovo, kiekvieną parą šiaurinėje miesto dalyje nuo Sausio 15-osios gatvės iki Kalotės išbarstoma kelios tonos druskos ir smėlio mišinio.

Kelių saugumu pietinėje miesto dalyje rūpinasi bendrovė "Žemkasa".

Keliai šioje miesto dalyje pradėti barstyti naktį iš penktadienio į šeštadienį.

"Druskos mišiniu padengėme pagrindines nuovažas prie sankryžų, tiltus, viadukus, pagrindines miesto gatves – Vilniaus, Šilutės plentus, Baltijos, Taikos ir Statybininkų prospektus, Minijos gatvę", – teigė bendrovės direktorius Evaldas Aukštuolis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vairuotojas

Viskas,druskas pradejo barstyti galite statyti masinas ,nes po sezono supūdai mašiną.Jeigu nebuvo surudijusi, tai bus tikrai.

ggg

nu...visai nublūdo :)

klp

tai kad sausa ta Zauerveino gatve siandien buvo.... galetu foto realesnia ikelti o tai issigandau perskaites, sast pro langa - o ten beveik vasara...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS