Klaipėdos gatvių remontui – mažiau lėšų | Diena.lt

KLAIPĖDOS GATVIŲ REMONTUI – MAŽIAU LĖŠŲ

Vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti šiemet skirta mažiau pinigų nei praėjusiais metais. Klaipėdai ši suma susitraukė beveik 150 tūkst. eurų.


 

Vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti šiemet skirta mažiau pinigų nei praėjusiais metais. Klaipėdai ši suma susitraukė beveik 150 tūkst. eurų.

Vyriausybė Kelių priežiūros ir plėtros programos sąmatą patvirtino sausio pabaigoje. Dalis lėšų – 113,1 mln. eurų atseikėta vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti. Šiemet lėšų skirta 3 proc. mažiau nei praėjusiais.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus įsakymu didžioji dalis šių pinigų – beveik 86 mln. eurų paskirstyta šalies savivaldybėms. Pastarosios lėšas savo nuožiūra panaudos vietinės reikšmės susisiekimo infrastruktūros objektų remontui finansuoti.

Pinigai savivaldybėms skiriami, atsižvelgiant į gyventojų skaičių, kelių, gatvių ilgį ir įregistruotų transporto priemonių skaičių.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovas Evaldas Tamariūnas atkreipė dėmesį, kad, palyginti su praėjusiais metais, Klaipėdoje gyventojų skaičius sumažėjo apie 1,2 proc.

Uostamiesčio savivaldybei Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus įsakymu šiais metais skirta beveik 3,24 mln. eurų. Praėjusiais metais ši suma siekė beveik 3,39 mln. eurų.

Įsakymui įsigaliojus, Lietuvos automobilių kelių direkcija kvies savivaldybes pasirašyti finansavimo sutarties.

Lėšos savivaldybėms sumokamos tik už atliktus darbus ar suteiktas paslaugas, pateikus tai pagrindžiančius, finansavimo sutartyje nustatytus dokumentus.

Pasak E.Tamariūno, ne visos savivaldybės dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, viešųjų pirkimų problemų, rangovų įsipareigojimų nevykdymo ir kitų, panaudoja visas skirtas lėšas. Tad pastarosios lieka valstybės biudžete.

Esant galimybių, šiomis lėšomis gali būti papildyta kitų metų Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų naudojimo sąmata.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mika

Sakykit, ar jau Klaipėdoje įteisintas mašinų parkavimas ant gazonų, žaliųjų vejų ir šaligatvių? Atrodo, kad KLP bus pirmasis taip apsileidęs miestas, italai net už numestą nuorūką baudžia, amerikonai irgi, klaipėdiečių žaliosiose vejose - garažai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS