Klaipėdos individualių valdų savininkams – dar 200 nemokamų kompostinių | Diena.lt

KLAIPĖDOS INDIVIDUALIŲ VALDŲ SAVININKAMS – DAR 200 NEMOKAMŲ KOMPOSTINIŲ

  • 2

Gamtai draugiškiausias žaliųjų atliekų tvarkymo būdas – jų kompostavimas namų valdose.

Klaipėdos mieste individualių valdų savininkams iki šiol jau išdalinta virš 2500 komposto dėžių namudiniam kompostavimui. O jų neturintys klaipėdiečiai nuo 2023 m. lapkričio 6 d. gali nemokamai gauti 1000 litrų talpos komposto dėžę.

Pageidaujantys kompostinės pirmiausia turėtų atvykti į KRATC biurą Liepų g. 15, Klaipėdoje, pasirašyti perdavimo dokumentus ir tik po to galės pasiimti kompostinę iš bet kurios Klaipėdos miesto didžiųjų atliekų priėmimo aikštelės (Tilžės g. 66A, Plieno g. 13, Šiaurės pr. 30). Daugiau informacijos tel. 8 800 13344, el. p. kokybe@kratc.lt.

Patarimus, kaip teisingai kompostuoti, rasite https://www.kratc.lt/uploads/KRATC_lankstinukas-ok_compressed.pdf.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O kur

būtų galima tokią nusipirkti?

Antanas.

Pavaizduota kompostinė patogi tuo, kad ji yra dvejų aukštų. Iš vienos visai nesunku padaryti dvi, mažesnio tūrio. Kažkada taip iš dvejų pasidariau - keturias. Tai dabar perkasinėju tik kartą metuose, viso brandinimo ciklas - ketveri metai. Na, o tos jų durelės-sklendės - gana nepatvarios, todėl tąją pusiau automatinę technologiją pakeičiau į jau minėtąją. Galiausiai visai patogu naudoti ir senas, prakiurusias statines. Ir kai prieš 25 metus tam panaudojau pirmąją turėtą metalinę - buvo tokių, kurie šaipėsi : "Tai spcialiai piktžoles veisi?".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS