Klaipėdos institucijos su kariuomenės atstovais aptarė pasiruošimą mobilizacijai | Diena.lt

KLAIPĖDOS INSTITUCIJOS SU KARIUOMENĖS ATSTOVAIS APTARĖ PASIRUOŠIMĄ MOBILIZACIJAI

  • 3

Apie 80 Klaipėdos civilinių institucijų ir Lietuvos kariuomenė derino veiksmus mobilizacijos metu, šeštadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Buvo aptartos užduotys, reikalingos mobilizacijos pasiruošimui.

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos atstovai supažindino su valstybės mobilizacijos sistemos algoritmo veikimu, institucijų ir ūkio subjektų svarba mobilizacijos procese.

„Šio renginio idėja buvo pakviesti Klaipėdos miesto ir apskrities gyvybiškai svarbių funkcijų užtikrinimo institucijų vadovus. Vienas iš pagrindinių tikslų yra sujungti atskiras užduotis į vieną aiškų tikslą. Artimiausiu metu Lietuvos kariuomenė ir Klaipėdos miestas ruošiasi bendroms mobilizacijos pratyboms, ir šis žingsnis vienas iš pirmųjų koordinuojant bendrus veiksmus“, – išplatintame pranešime teigė brigados „Žemaitija“ vadas pulkininkas Aurelijus Alasauskas.

Renginys vyko brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Klaipėdoje.

Prie renginio prisidėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos trečioji rinktinė, Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos ir Dragūnų batalionai, Specialiųjų operacijų pajėgų Kovinių narų tarnyba, Karo policija, Karo medicinos tarnyba ir NATO sąjungininkai iš Portugalijos.

GALERIJA

  • Klaipėdos institucijos su kariuomenės atstovais aptarė pasiruošimą mobilizacijai
  • Klaipėdos institucijos su kariuomenės atstovais aptarė pasiruošimą mobilizacijai
G. Vaitkutės/Lietuvos kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Užgrūdinti mes

Gal prieš tuos"tantrinius " apkvaitusių politikų karo šokius, pradėkite tyliai, ramiai nuo įvairiausio plauko atbėgėlių, Ukrainus rusų siuntimo atgal namo, nes gerbiamam Zelenskiui. Pastarasi juk to jau prašė? O tada tikros betono priedangos, kas yra, tarkim, yra Miesto poliklinikoje.Vaistų, maisto atsargos, karo medikų, paramedikų rimtas ruošimas. Karo ligoninių , Pirmos pagalbos punktų karo atveju įrengimo, judėjimo , logistikos kūrimo . Ir,tt ir pan.... Aš- pensininkė, anuomet Filologijos fakultete buvau paruošta " kaip med sestra leitenanka vojenoe vreimia". Patikėkit, įgūdžiai išlikę, patobulinti,.savanoriaučiau ligonines, virčiau apkasuose. Į Tenerigę, Graikiją nebėgsiu, trobelių ten nenusipirkau..Svarbūs, tikrai svarbūs namų darbai daromi tyliai. Mokykitės ižydų ir net suomių. Visi gerai suprantame, kad rėkiantys popitikai, pulkininkaiirinfluenceriai skraidinsi, ir jachtomis plakus pirmieji. Įgaulos ir laivai tam jau paruošti. Mes, liksime Pilėnuose.

vardan Dievo Tevo ..

Kita savaite Rusija puls Lietuva

kremliaus dvokiantys autai

Žiūrėsime kaip rutuliuosis seimūnų "įvykiai" gynybos finansuose...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS