Klaipėdos jūrininkų ligoninėje skrandžio mažinimo operacija atlikta be pjūvių | Diena.lt

KLAIPĖDOS JŪRININKŲ LIGONINĖJE SKRANDŽIO MAŽINIMO OPERACIJA ATLIKTA BE PJŪVIŲ

  • 5

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje atliktos pirmosios Baltijos šalyse endoskopinės skrandžio mažinimo operacijos be pjūvių, ketvirtadienį pranešė ligoninė.

Operacijas atliko ligoninės pilvo chirurgas Olegas Deduchovas, kuriam asistavo Lucas Karsenty (Liukas Karsenti) iš Paryžiaus Amerikos ligoninės. Jis yra vienas garsiausių šitos srities specialistų, atlikęs apie 300 endoskopinių skrandžio mažinimo operacijų.

„Endoskopinės skrandžio mažinimo operacijos metu skrandis yra užsiuvamas iš vidaus, suformuojamas „vamzdelis“, naudojant specialų, ant endoskopo montuojamą vienkartinį įrenginį. Ši operacija pasižymi dideliu efektyvumu ir saugumu. Praėjus dvylikai mėnesių po operacijos pacientai atsikrato iki 70-80 proc. antsvorio, sumažinamos gretutinių ligų komplikacijos ir rizika“, – pasakojo O. Deduchovas.

Pasak gydytojo, ši operacija nepanaikina galimybės ateityje atlikti įprastinę chirurginę skrandžio mažinimo operaciją, nes gali būti visiškai rekonstruojama, tai yra, atkuriama buvusi skrandžio apimtis.

„Pasaulyje, ne išimtis ir Lietuva, daugėja sergančiųjų nutukimu. Žmogaus svoris turi didelę įtaką sveikatai ir fiziniam aktyvumui. Antsvoris ne tik nuvargina raumenis, pažeidžia sąnarius, didina kraujospūdį, bet ir sunkina širdies darbą“, – pranešime sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės Abdominalinės chirurgijos skyriaus vedėjas Martynas Sokolovas.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr.

„Jau daugelį metų populiarios įvairios skrandžio mažinimo operacijos, kurios padeda pacientui atsikratyti antsvorio, o kartu ir pakoreguoti ar visiškai įveikti gretutines ligas“, – teigė jis.

Anot ligoninės, operacijos naujuoju metodu pasižymi mažesne komplikacijų rizika, nėra pooperacinių chirurginių žaizdų ir beveik nejaučiamas skausmas. Skrandžio mažinimo operacijos tinka pacientams, kurių dėl sudėtingos anatomijos ir itin didelio nutukimo chirurgai nesiryžta operuoti.

Klaipėdoje pirmosios operacijos atliktos vyrui ir dviem moterims, kurių amžiaus vidurkis – apie 40 metų, o jų kūno masės indeksas buvo didesnis nei 40, o tai reiškia aukščiausią – III laipsnio nutukimą.

Pasak gydytojo, operacija planuojama tik tada, kai kitokios pastangos neduoda rezultatų ir pacientai būna motyvuoti keisti gyvenimo būdą po operacijos.

„Ruošiantis pirmosioms endoskopinėms skrandžio mažinimo operacijoms vienam pacientui taip gerai pavyko koreguoti savo gyvenimo būdą, mitybą, o tuo pačiu ir svorį, kad buvo nutarta operacijos atsisakyti“, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytoja dietologė Justina Liniauskaitė-Kekė.

GALERIJA

  • Klaipėdos jūrininkų ligoninėje skrandžio mažinimo operacija atlikta be pjūvių
  • Klaipėdos jūrininkų ligoninėje skrandžio mažinimo operacija atlikta be pjūvių
Klaipėdos jūrininkų ligoninės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kas Lietuvoje brangiausia?, \\\\\...//////

-ne'Mokamas gydymas.____Anglijoje gyvenu ir tenka pas gydytojus apsilankyti,tai jei tenai pakištum pinigų gydytojui,tai pas psichijatrą ar į areštinę atsidurtum.

Nemokamas gydymas.lt

Kiek reikia duoti anesteziologui ir operuojančiam daktarui. Gal galite patikslinti/

Taigi

Šita operacija tik milijonieriams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS