Klaipėdos kapinėse – sujudimas prieš Motinos dieną | Diena.lt

KLAIPĖDOS KAPINĖSE – SUJUDIMAS PRIEŠ MOTINOS DIENĄ

Bruzdesys uostamiesčio kapinėse prasidėjo per pastaruosius laisvadienius, kai gyventojai, artėjant Motinos dienai, suskubo tvarkyti artimųjų amžino poilsio vietas. Kapinių administracija tvirtina, kad šventinį savaitgalį galios tokia pati kapų lankymo tvarka, kokia buvo per Vėlines.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Daiva Breivė patvirtino, kad praėjusį savaitgalį kapinių lankytojų gerokai padaugėjo, žmonės aktyviai tvarkė artimųjų kapavietes po žiemos ir po sušvelninto karantino.

„Abejose kapinėse jau įjungėme vandenį, žmonės labai aktyviai tvarkosi. Tai natūralu, nes jau šį sekmadienį minėsime Motinos dieną. Kaip visada, spėjama, lankytojų tądien bus daug. Todėl bandysime bent jau Lėbartuose organizuoti kapinių lankymą taip, kaip buvo ir per Vėlines. Pateiksime schemą, kaip bus galima įvažiuoti į kapinių teritoriją ir išvažiuoti iš jos“, – paaiškino D.Breivė.

Savivaldybės atstovė pabrėžė, kad bus vykdoma griežtesnė įvažiuojančiųjų kontrolė.

Bus tikrinama, ar asmuo tikrai turi teisę patekti į kapines automobiliu.

„Visi, kurie sugalvos, įvažiuoti negalės. Į kapines su transporto priemone bus įleidžiami tik turintieji neįgaliojo pažymėjimą, asmenys, kurie yra vyresni nei 80 m., ir tie, kurie vykdo kapinių tvarkymo darbus. Bet jie leidimus turi gauti atvykę pas mus į kapinių administraciją“, – patikslino D.Breivė.

Gėlėmis ir žvakėmis šalia kapinių prekiaujama kasdien.

Savivaldybės atstovai svarsto galimybę sekmadienį pasitelkti pareigūnus, kad šie palaikytų tvarką šalia kapinių dėl prognozuojamo didelio lankytojų srauto.

„Ir dar. Labai prašytume lankytojų šiukšles mesti į tam skirtus konteinerius, bet ne už kapinių tvoros. Paskui mūsų darbuotojai turi tas šiukšles rinkti, o žmonės nepatenkinti, kad teritorija netvarkinga“, – teigė D.Breivė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Sunku su komentaro suvokimu?

Onanistui

Rašyti išmok.

Anonimas

Sujudimas..bruzdesys.. nesamonienas rosote .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS