Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre bręsta krizė | Diena.lt

KLAIPĖDOS KULTŪRŲ KOMUNIKACIJŲ CENTRE BRĘSTA KRIZĖ

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras jau beveik pusmetį yra be nuolatinio vadovo, kai iš pareigų netikėtai pasitraukė ilgametis jo direktorius Ignas Kazakevičius. Pastarieji du konkursai baigėsi be rezultatų. Maža to, iš pareigų staiga atleidžiama ir šio centro kuruojamos interneto svetainės kulturpolis.lt redaktorė.

„Pasiūlymas“ Moters dieną

Vienintelė portalo kulturpolis.lt darbuotoja Irma Stasiulienė, kuri yra ir administratorė, ir redaktorė, pirmadienį, Tarptautinę moters dieną, gavo laikinosios Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) direktorės „pasiūlymą“ išeiti iš darbo.

KKKC laikinai vadovauja asmuo, susijęs su įstaigos ūkiniais reikalais.

Laikinoji įstaigos vadovė Jelena Žuramskienė dabar ketina atleisti vienintelę kulturpolis.lt darbuotoją, o tai turbūt galėtų reikšti 12 metų veikiančio klaipėdietiško kultūrinio interneto puslapio baigtį.

Dienraščio „Klaipėda“ duomenimis, po KKKC direktoriaus I.Kazakevičiaus išėjimo per pastaruosius penkis mėnesius pasikeitė jau šeši portalo kulturpolis.lt darbuotojai.

KKKC laikinoji direktorė J.Žuramskienė patikino, kad atleidžiant dabartinę kulturpolis.lt redaktorę nesiekiama uždaryti portalą.

Esą laikinai jį kuruoti bus paskirtas kitas asmuo, kol bus rastas naujas darbuotojas.

„Netiesa, kad portale taip dažnai keičiasi darbuotojai, jūsų žinios netikslios. Kodėl atleidžiama dabartinė redaktorė? Čia yra vidinis mūsų įstaigos reikalas, nenorėčiau to plačiai atskleisti žurnalistams. O dėl ko išėjo KKKC vadovas? Čia buvo tokie vidiniai dalykai, tai jis apsisprendė ir išėjo“, – pabrėžė J.Žuramskienė.

Direktorių „išėdė“ iš darbo?

J.Žuramskienė pripažino, kad prisidėjo prie skundo teikimo merui prieš I.Kazakevičių, nes „direktorius negirdėjo darbuotojų pasiūlymų, kurie norėjo su juo bendrauti atvirai“.

„Nebuvau susidūrusi su tokiu vadovu kaip Ignas, kuris su tokiu entuziazmu priimtų kiekvieno darbuotojo iniciatyvas. Sunku įsivaizduoti, kas galėtų pakelti tos įstaigos prestižą dabar, kai neliko I.Kazakevičiaus“, – absoliučiai priešingai liudijo viešumo nepageidavęs asmuo.

I.Kazakevičius iš KKKC direktoriaus pareigų savo noru pasitraukė pernai spalį.

Dienraščio žiniomis, dėl jo vadovavimo savivaldybę pasiekė pretenzijos ir po pokalbio su miesto valdžia I.Kazakevičius nusprendė išeiti iš darbo.

„Igną išėdė“, – taip tikino viešumo nepanoręs klaipėdietis.

Esą kažkam prireikė tos vietos. I.Kazakevičius iš Klaipėdos persikėlė į Vilnių, kur, teigiama, įkūrė Kultūros centrą ir ten sėkmingai darbuojasi.

Konkursai – be rezultatų

Nuo to laiko savivaldybė ieško naujo KKKC direktoriaus, buvo skelbti du konkursai.

Tačiau kandidatas taip ir neišrinktas, nors antrame konkurse dalyvavo net keturi pretendentai, vienas jų – turintis labai solidžią panašios įstaigos vadovavimo patirtį. Netiko nė vienas.

Neoficialiomis dienraščio žiniomis, komisija kandidatus dėl nesuprantamų priežasčių įvertino „žeminančiai žemais balais“.

Komisijai vadovavusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė tikino, kad pretendentai tiesiog nesurinko reikiamų balų skaičiaus.

„Buvo penki kandidatai, vienas į konkursą neatvyko, o keturi kandidatai nesurinko privalomo balų skaičiaus. Jiems trūko tos vizijos, tų pasaulinių pavyzdžių pateikimo. Norėtųsi, kad KKKC būtų kultūros perliukas, kultūros traukiamoji jėga. Kandidatai buvo gana stiprūs, tikimės, kad po trečiojo konkurso bus laimėtojas“, – sakė A.Dirgėlienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Gerhard

Man patinka kai politinio pasitikejimo tarnautojai pradeda apie vizijas, ambicijas kalbeti. Atrodo, jie turejo kazkokia ypatinga vizija kai buvo paskirti. Turbut pries rinkimus p. Dirgeliene sedejo ir galvojo, kaip bus kai Klaipeda uzims konservvai, kokia afigena misija ir vizija ji igyvendis. O po savo sedejimo pamatysime, kad nieko ypatingo ir nepadarete.

kai tokia ponia Dirgėlienė

svarsto kas tinka kas ne tai jau tikrai kad sužydės kultūra...

Ar tikrai ??

gal straipsnio autorė galėtų pasidalinti informacija kur rasti info apie kandidatus? būtų labai įdomu sužinoti kas tas labai stiprus kandidatas. gal komisija padarė nusikaltimą ir nepatvirtino "tobulo" vadovo. nes dabar skaitant susidaro vaizdas kad tas kandidatas ten vietą jau buvo susiplanavęs ir nepavykus eilinei jo aferai atėjo pas padruškę "žurnaliste" pasiskūsti ir papasakoti kaip ta įstaigą miršta. o merdėjo ji visi žino dėl ko.. tik niekas nepadaro NORMALAUS žurnalistinio tyrimo ir straipsnio. specialiosios tarnybos manau geriausiai sugebėtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS