Klaipėdos laukia lemiamas šuolis | Diena.lt

KLAIPĖDOS LAUKIA LEMIAMAS ŠUOLIS

  • 4

Klaipėdos ir visos Lietuvos laukia galingas proveržis, jeigu tik žmonės susitelks ir pasinaudos turimomis galimybėmis. Tuo neabejoja visuomeninį komitetą „Lemiamas šuolis“ į Europos Parlamento rinkimus vedantis ekonomistas Paulius Kunčinas, turintis didelę patirtį ir pripažinimą kuriant proveržio ir pažangos strategijas Europos ir Azijos valstybėms.

Šuolis vietoje šliaužimo

„Kai kiti siūlo šliaužti, mes siūlome šuolį!“ Šis šūkis taikliai atitinka P.Kunčino suburto rinkimų komiteto Klaipėdai ir Lietuvai siūlomą racionalų ir praktika paremtą pažangos skatinimo planą.

Jį P.Kunčinas su komanda parengė naudodamasis savo kelių dešimtmečių patirtimi konsultuojant įvairių šalių vyriausybes bei darbo vietas kuriančius investuotojus 35 valstybėse.  Kandidatas Oksfordo universitete baigė filosofiją, politiką ir ekonomiką, 14 metų dirbo „Oxford Business Group“ leidinio redaktoriumi.

Klaipėdą jis pažino per misijas, kai šį miestą išsamiai rengdavosi pristatyti investuotojams iš užsienio.

„Klaipėdos potencialas – milžiniškas. Turi priėjimą prie jūros, tačiau neišnaudoja nei jūrų uosto, nei gretimai esančio Palangos oro uosto teikiamų galimybių. Turizmo sritis, miestui galinti atnešti didžiulę naudą, yra apleista. Reikia aktyvinti ir paslaugų sferą, nes miestas, palyginus su kitais Europos uostamiesčiais, kurių esu daug išmaišęs, atrodo apmiręs“, – priekaištavo kandidatas į Europos Parlamentą. 

Būtinas strateginis požiūris

P.Kunčino nuomone, uoste reikia esminių pokyčių, kurių keli – uostą gilinti, praplėsti  krantinę, taip sudarant galimybes priimti ir aptarnauti daugiau bei didesnių konteinerinių bei kruizinių laivų.

„Tokius sprendimus priimti reikia valstybiniu mastu, tad būtinas bendras valstybinis strateginis požiūris, o kartu turi būti gerinama verslo aplinka,  kovojama dėl talentų, apsaugomos gerai apmokamos darbo vietos, kad miestas galėtų vystytis“, – kalbėjo ekonomistas.

P.Kunčino nuomone, tautiečiai pernelyg nuvertina savo įtaką Europos Parlamente. „Europos Parlamente galime padaryti daug, tereikia aiškiai įvardyti ir ginti nacionalinį interesą, ieškant ir buriant sąjungininkus iš kitų ES šalių ir įvairių frakcijų. Moku tą daryti ir noriu tarnauti Lietuvai“, – pabrėžė kandidatas.

Planas dėl emigracijos

Ekspertiškumas ir nacionalinis interesas – tai vieni „Lemtingo šuolio“ privalumų, kurie šį visuomeninį komitetą išskiria iš kitų kandidatų į Europos Parlamentą. „Neatstovaujame siauriems interesams. Siekiame pažangos visai šaliai“, – sakė P.Kunčinas, iš emigracijos grįžęs su visa šeima. Su žmona jis augina dukrą, kuriai dabar – treji.

„Jaučiuosi skolingas Lietuvai“, – apie pasiryžimą dirbti visos šalies labui ir turimas tam būtinas kompetencijas kalbėjo ekonomistas.

Galvoti, kad žmonės išvažiuoja iš šalies, nes nemyli savo tėvynės, anot jo, yra didelė klaida. Jie bėga, nes nesuduria galo su galu. „Mūsų šalis – fantastiška“, –  didžiavosi P.Kunčinas. Tačiau tam, kad joje būtų gera gyventi, pridūrė ekonomistas, reikia darbo su oriu atlyginimu, reikia investuoti į žmones. Dabar Klaipėdoje daug investuota į uostą, į įvairią techniką, viadukus, kelius, trinkeles. O kur investicijos į žmones?

„Laisvas žmonių judėjimas yra dovana, kurios iš nieko nenorėčiau atimti, pats gyvenęs, mokęsis ir dirbęs virš 30 šalių. Tačiau ekonomisto patirtis leidžia žinoti, kad galima valstybėms pritaikyti tam tikrą apsaugos modelį, kuris veikia ir tai jau yra įrodyta“, – tikino ekonomistas, pristatydamas Europos talentų stabilumo planą.

Šis modelis užtikrintų, kad valstybės, kurios kenčia nuo didelės gyventojų emigracijos, gautų nustatyto dydžio finansinę paramą gerai apmokamų darbo vietų subsidijavimui. „Svarbu yra kapitalas, žinios ir žmogus, nes šuolio be žmonių nebus“, – kalbėjo P.Kunčinas.

Svarbiausia, anot kandidato į Europos Parlamentą, susitelkti ir dirbti užuot blaškiusis, gyvenant nuo rinkimų iki rinkimų. „Turime gerus pramonės pagrindus, plėtojame paslaugas, tereikia pasirinkti mums naudingiausias kryptis, susikurti ilgalaikį planą ir jo laikytis“, – akcentavo patyręs specialistas.

Europos Parlamento rinkimai Lietuvoje vyks šių metų gegužės 26 d.

Politinė reklama bus apmokėta iš Visuomeninio rinkimų komiteto „Lemiamas šuolis“ rinkimų sąskaitos. Užs. 1684515

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Voverė skraiduolė

Šuolis parašiutu be parašiuto?

hahaha

Keiciam proverzi kelnese i mandata europarlamente....

Cirkininkas

Šuolis ...į bedugnę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS