Klaipėdos ligoninėje gimė pirmasis pabėgėlių iš Ukrainos kūdikis (papildyta) | Diena.lt

KLAIPĖDOS LIGONINĖJE GIMĖ PIRMASIS PABĖGĖLIŲ IŠ UKRAINOS KŪDIKIS (PAPILDYTA)

Klaipėdoje gimė pirmasis nuo karo Ukrainoje pabėgusios moters vaikelis. Mažylis gimė sveikas ir jau ketvirtadienį kartu su mama išleistas iš ligoninės.

Pirmadienį Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamente vaikelio susilaukė jauna pabėgėlė iš Ukrainos.

25 metų moteriai tai – pirmasis vaikas. Gimė sveikas berniukas.

"Mūsiškiai duoda kraitelį, tikiu, kad moteris gaus ir daugiau paramos", – kalbėjo ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Jauna moteris į Lietuvą atvyko kiek daugiau nei prieš savaitę. Iš Vilniaus ji atkeliavo į pajūrį. Šiuo metu ji apsistojo Palangoje.

LNK reportažas:

"Į Klaipėdą atvykome pirmadienį, o jau antradienį pagimdžiau sveiką berniuką. Vykti į Klaipėdos universitetinę ligoninę patarė palangiškiai, pas kuriuos apsistojome. Sūnus į pasaulį pasibeldė trimis dienomis vėliau nei buvo numatytas gimdymo terminas", – pasakojo 24-erių metų Dajana.

„Iš Ukrainos ryžomės išvykti vien dėl gimsiančio sūnaus ir giminaičių, tarp kurių – net šeši mažamečiai vaikai nuo dviejų mėnesių iki aštuonerių metų“, – sakė moteris.

Kurorte jau apsistojo beveik 200 pabėgėlių.

Prieš porą dienų Palangos vaikų darželius pradėjo lankyti 15 mažųjų ukrainiečių, dauguma jų – ketverių penkerių metų. Į Palangą jie atvyko su mamomis bei močiutėmis.

Bendrojo ugdymo mokyklose kurorte mokosi 35 mokyklinio amžiaus ukrainiečiai, tai – pradinukai bei pagrindinių klasių moksleiviai. Kaip skelbia Palangos savivaldybės tinklalapis, kol kas šie mokiniai integruojami į jau esančias klases.

Vėliau planuojama steigti išlyginamąsias klases, kuriose mokyklinio amžiaus karo pabėgėliai mokysis lietuvių kalbos ir kitų mokomųjų dalykų.

Palangos šeimos gydytojų centrai jau priėmė ir pirmuosius pacientus, patyrusius karo baisumus Ukrainoje.

Į Palangos asmens sveikatos priežiūros centro gydytojus kreiptasi dėl šešių vaikų, į S.Kulikauskienės bendrosios praktikos gydytojo centrą – dėl trijų mažamečių.

Medikų konsultacijų prireikė ir dėl vaikų sveikatos būklės, ir dėl sveikatos pažymų, būtinų pradedant lankyti mokyklas.

Gairės: karas Ukrainoje, pagimdė kūdikį, pirmasis pabėgėlių iš Ukrainos kūdikis, Klaipėdos ligoninė, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS