Klaipėdos ligoninės laboratorijoje sugedo įranga: tyrimai šeštadienį nebuvo atlikti | Diena.lt

KLAIPĖDOS LIGONINĖS LABORATORIJOJE SUGEDO ĮRANGA: TYRIMAI ŠEŠTADIENĮ NEBUVO ATLIKTI

Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija dėl sugedusios įrangos šeštadienį neatliko koronaviruso tyrimų.

„Kalbėjausi su vyr. gydytoju, laukiu laboratorijos vedėjos informacijos. Bet šiandien jie turėtų paleisti „Roche“ įrangą, taip, kad turėtų viskas kaip ir susitvarkyti. Toliau aš irgi kol kas nieko negaliu komentuot, laukiu informacijos“, – BNS sakė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros (NVSC) laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas.

Su Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovu Vinsu Janušoniu BNS telefonu kol kas susisiekti nepavyko.

V. Zimnickas teigė, kad visi Klaipėdoje buvę mėginiai perskirstyti po kitas laboratorijas.

„Klaipėda neturi nei vieno mėginio, tie mėginiai buvo operatyviai išskirstyti po kitas laboratorijas, taip kad ten nėra likusių mėginių jokių“, – teigė NVSC vadovas.

Iš viso per šeštadienį Lietuvoje buvo ištirta 2269 ėminiai dėl koronaviruso, mažiau nei parą anksčiau, kuomet iš viso dešimtyje laboratorijų buvo ištirti 2944 ėminiai.

NVSC vadovas V. Zimnickas tvirtino, kad tyrimų sumažėjo ne dėl sustojusios Klaipėdos laboratorijos, o iš viso mažiau gauta ėminių, mobiliesiems patikros punktams apribojus darbo laiką.

„Šiek tiek mažiau buvo imta, nes sumažintas buvo kiekis mobiliųjų stotelių, tai turėjo įtakos, o visi kiti tirti, kurie pakliuvo į gydymo įstaigas“, – teigė V. Zimnickas.

Sveikatos apsaugos ministerija vėlų penktadienio vakarą paskelbė dviem paroms ribojanti mobiliųjų patikros punktų darbą. Toks sprendimas priimtas siekiant sumažinti laboratorijose neištirtų koronaviruso mėginių skaičių.

Palyginti su šeštadienio ryto situacija, neištirtų mėginių skaičius sumažėjo daugiau kaip tūkstančiu, iš viso likę neištirti 898 ėminiai. Penktadienį šis skaičius siekė 3288.

Nuo epidemijos pradžios Lietuvoje buvo atlikti 23 tūkst. 645 koronaviruso tyrimai. Infekcija nustatyta 811 žmonių, 11 koronavirusu sirgusių žmonių mirė, septyni pasveiko.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Klp

Šunys loja-meras dirba

Mociutei

Laikas gryzti i durnyna

mociute

manau kad turi atsakyti ,kurie palaike grubliauska,o gal biuleteniai buvo suklastoti,jau seniai visi raso apie janusonio savyvale.buvo anoniminis laiskas,tai kad janusonis imtusi taisyti klaida paragintas mero kreipesi i prokuratura, neva apsmeize,ka mes matome dabar,meras 2 savaites gulejo vienuteje kur para kainuoja 25 eur bet nieko nemokejo ,salinti abu ir ne tik bet su baudziamuoju kodeksu.KLAIPEDA atiduoti valdyti vilniui ,nes vel Sakaliene iskirs alyvas po to nupirskd 3 didesve kaina,kaip buvo pasielgta pris 3 pol. gelbekit mus nuo tokiu parazytu kaip meras ir janusonis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS