Klaipėdos meras nemato kliūčių tęsti darbą koalicijoje su R. Žemaitaičio partijos nariais | Diena.lt

KLAIPĖDOS MERAS NEMATO KLIŪČIŲ TĘSTI DARBĄ KOALICIJOJE SU R. ŽEMAITAIČIO PARTIJOS NARIAIS

Klaipėdos taryboje veikusiai „Laisvės ir teisingumo“ frakcijai persivadinus „Nemuno aušra“, miesto meras Arvydas Vaitkus teigia, kad nemato kliūčių tęsti darbą su Remigijaus Žemaitaičio įsteigtos naujos partijos nariais.

„Aš pasakysiu taip, kad bendro darbo neįtakoja niekaip. Aš neturiu spaudimo arba netgi polemikos tose srityse, kur viena ar kita teisinė struktūra nagrinėja šios partijos lyderio pasisakymus“, – BNS sakė A. Vaitkus.

„Aš atskiriu vieną arba kitą personaliją nuo politinės jėgos, nes politinė jėga tai yra daug žmonių, tai nėra vienas žmogus. Mano žiniomis, šioj naujoj politinėj jėgoj, kuri pasivadino jūsų įvardintu vardu („Nemuno aušra“ – BNS), ten yra apie 3000 žmonių“, – kalbėjo meras.

Su „Laisvės ir teisingumu“ į tarybą išrinkti septyni politikai šią savaitę paskelbė, jog frakcija pervadinama į „Nemuno aušrą“ – šią partiją įsteigė Remigijus Žemaitaitis, kurio pasisakymus dėl antisemitinio turinio šiuo metu vertina teisėsauga, jam Seime pradėta apkalta. „Nemuno aušros“ frakcijos atstovai BNS nurodė, kad dauguma jos narių įstojo į naująją partiją.

Aš atskiriu vieną arba kitą personaliją nuo politinės jėgos, nes politinė jėga tai yra daug žmonių, tai nėra vienas žmogus.

Meras teigė dar pernai gegužę išgirdęs R. Žemaitaičio antisemitinius pasisakymus iškart reagavęs ir viešai pasakęs, kad niekam pasaulyje nėra suteikta teisė kritikuoti vieną ar kitą tautą.

„Galime kalbėt apie politinius lyderius, poelgius politinių lyderių, bet smerkti tautą yra nevalia. Tą patį pasakiau ir ponui Remigijui Žemaitaičiui susitikimo metu, kad aš turiu kitokį požiūrį, bet tai jokiu būdu nekenkia ir neatsiliepia Klaipėdos miesto valdymui“, – kalbėjo meras.

Anot A. Vaitkaus, šiandien darbas tęsiamas taip pat, kaip nuo pirmos kadencijos dienos. 

„Jei bus pokyčių – ne dėl to, kad mes keistume nuomonę. Juos išrinko Klaipėdos žmonės, galime tuo pasitenkinti arba nepasitenkinti. Man keistokai skamba replikos, kodėl su jais dirbam. Visada turiu atsakymą – juos parinko Klaipėdos žmonės, kodėl neparinko kitų – klausimas tiems kitiems“, – teigė Klaipėdos vadovas.

Teisingumo ministerija sausio viduryje leido registruoti parlamentaro R. Žemaitaičio partiją „Nemuno aušra“.

R. Žemaitaitis lapkritį paskelbė su daugiau nei 3 tūkst. steigėjų įkūręs partiją „Nemuno aušra“, jis išrinktas partijos pirmininku. Politinei partijai įsteigti būtina, kad ji turėtų ne mažiau kaip 2 tūkst. steigėjų.

R. Žemaitaičiui yra pradėtas apkaltos procesas. Seimas lapkričio pabaigoje kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT) prašydamas pateikti išvadą, ar socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtais antisemitiniais pasisakymais R. Žemaitaitis nesulaužė priesaikos.

Seimo nuomone, parlamentaras praėjusių metų gegužės 8, gegužės 9, birželio 13 ir birželio 14 dienomis paskelbė antisemitinius, tautinę nesantaiką kurstančius įrašus socialiniame tinkle „Facebook“ bei visuomenės informavimo priemonėse ir tokiais savo veiksmais galimai sulaužė Seimo nario priesaiką bei šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Dėl vieno iš minėtų pasisakymų partija „Laisvė ir teisingumas“, kuriai R. Žemaitaitis anksčiau priklausė, sustabdė jo narystę partijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Klpd.>Meras dirba..

Be reikalo gaištat laiką ir aiškinat - pusė čia nuolat trolinančių Vaitkų yra primityvai (nesvarbu kaip yra bet reikia eit ,,prieš":D) o kita pusė pralaimėjusių bet įnirtingai norinčių gryžti, bdzikų. Tiek metų gerai turėję liberpideriai su konservantų sektantais tikrai nenurims:D)

Anonimas

Klaipėdos ir Palangos merams.Klausykite liaudies išminties: "Įleisk velnią į bažnyčią- lips ir ant altoriaus".

Meras dirba su tais,

kuriuos per rinkimus išrinko klaipėdiečiai . Jeigu buvusieji miesto valdžioje patyrė fiasko , tai ne Seimo narys gerb. Remigijus Žemaitaitis yra kaltas . Reikia mokėti ir pralaimėti . Jeigu aukščiausioje valdžioje TS-LKD gali dirbti su dviem nuteistomis partijomis ( Liberalų sąjūdžiu ir Darbo partija) , tai nei gerb. Remigijus Žemaitaitis,nei partija nėra nuteisti ir meras nemato kliūčių tęsti darbą koalicijoje . Po ketverių metų klaipėdiečiai įvertins dabartinės koalicijos padarytus darbus : išrinks arba neišrinks kitai kadencijai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS