Klaipėdos miestas ruošiasi maisto atliekų rūšiavimui | Diena.lt

KLAIPĖDOS MIESTAS RUOŠIASI MAISTO ATLIEKŲ RŪŠIAVIMUI

  • 2

Akylesni klaipėdiečiai pastebėjo permainas kiemuose ir apipylė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą (KRATC) klausimais: kodėl pertvarkomi ką tik pastatyti naujieji pusiau požeminiai konteineriai; kodėl vietoj vientiso dangčio statybininkai sumontavo dvi sekcijas iš kurių viena uždaryta?

Iš tikro Klaipėdos daugiabučių kiemuose vyksta konteinerių dangčių keitimas ir tai yra vienas iš pasiruošimo etapų maisto atliekų rūšiavimui, kuris turėtų startuoti maždaug po metų, 2023-ųjų vasarą.

Todėl šiuo metu visame mieste stiklo surinkimo konteineriai yra pertvarkomi į dviejų sekcijų su atskiromis talpomis ir dviem skirtingais dangčiais: žaliu stiklui ir rudu maisto atliekoms.

Kol kas konteineriai rudu dangčiu yra nenaudojami. Jie paženklinti lipduku „Atliekas mesti draudžiama“. Kitąmet prasidėjus maisto atliekų rūšiavimui į šiuos konteinerius bus integruotos specialios kapsulės arba maišai ir tik tuomet bus galima išmesti maisto likučius.

Maisto atliekos bus surenkamos iš konteinerių atskira mašina ir gabenamos į naujai pastatytus maisto atliekų apdorojimo įrenginius Dumpiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gal būtų galimybė

pastatyti ir didžiųjų atliekų surinkimo konteinerius ? Nauji pusiau požeminiai konteineriai jau apstatyti įvairiais rakandais,nebedėvimų rūbų maišais (dažnai žmonės iškrausto ir išmėto,jei netinka). Teoriškai baudos skiriamos,bet nežinia kam skirti,nes konteineriais naudojasi bent kelių namų gyventojai . Tokias atliekas suneša arba anksti ryte,arba vėlai vakare kai niekas nemato. Padėtas nereikalingas daiktas traukia kitą daiktą,didėja krūvos . Niekas neveš kokios sulūžusios kėdės ar šluotos į didžiųjų atliekų surinkimo aikštelę .Du kartus per metus atvykstantis automobilis surinkti didžiąsias atliekas tik juoką kelia gyventojams :šiandien ryte išvežė,po valandos ar kitos jau kitas žmogus ištempė savo nereikalingą daiktą prie konteinerio . Maisto atliekų surinkimo konteineriai tikrai reikalingi. nes susidaro įvairių maisto atliekų .

tai kad

tų maisto atliekų visai nėra. Nebent prekybininkai išmeta. Nors..Jie viską kas lieka paleidžia per salotas ir kt.pusgaminius savo kulinariju skyriuose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS