Klaipėdos mokytojų atstovai Vilniuje stebės, ką Seimas nuspręs dėl pedagogų algų | Diena.lt

KLAIPĖDOS MOKYTOJŲ ATSTOVAI VILNIUJE STEBĖS, KĄ SEIMAS NUSPRĘS DĖL PEDAGOGŲ ALGŲ

Klaipėdos Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ir mokyklos pedagogų profesinės sąjungos vadovė Lilija Bručkienė, rugsėjo–spalio streiko metu pademonstravusi ištvermę bei ryžtą, kartu su kolegomis ir vaikais iš Klaipėdos pėsčiomis per kelias savaites pasiekusį Vilnių, šiomis dienomis – vėl sostinėje. Čia ketina pati pamatyti ir išgirsti, ką Seimas nuspręs dėl pedagogų algų.

Šiuos mokslo metus streiku pradėję šalies mokytojai nuo vakar tęsia protesto akciją ir, kaip patys teigia, streikuoja, nes nori oraus atlyginimo, kurio pakėlimo nesuėstų infliacija, nori sau ir moksleiviams gerų darbo sąlygų, nori aiškaus etatų skirstymo.

„Pradedama nauja mokytojų streiko banga, Vilniuje prie parlamento susirinkę pedagogai nori atskleisti, kiek jie iš tikrųjų uždirba, paneigti tam tikrus mitus ir dar sykį parodyti savo ryžtą, kad galiausiai būtų ne tik kalbama apie problemas, bet jos ir sprendžiamos, o ne dangstomasi kažkokia iškraipyta statistika“, – kalbėjo piketuoti į Vilnių išvykusi klaipėdietė L. Bručkienė.

Kaip tik šiandien, lapkričio 23-iąją, Seime bus svarstomas kitų metų šalies biudžetas.

Klaipėdos mokytojų atstovai, tarp jų ir L. Bručkienė, ketina eiti į posėdį ir stebėti, kaip bus svarstomas biudžetas.

„Jei atsitiktų taip, kad parlamentarai, išnagrinėję biudžetą, nubalsuos mokytojų nenaudai, pedagogų profsąjungų susivienijimų pirmininkai spręs, ką darysime toliau. Iš tikrųjų tai nėra labai daug variantų, mes juos visus svarstome. Iš esmės mokytojai bus padarę viską, kas yra jų jėgoms ir jų galioje, tai yra pademonstravę savo nepritarimą tam, kas vyksta valstybėje švietimo klausimais, o politikų valioje yra išgirsti arba neišgirsti mokytojus ir jų keliamas problemas“, – kalbėjo L. Bručkienė.

Trečiadienį atnaujintas visuotinis mokytojų streikas, kol kas suplanuotas trims dienoms – iki penktadienio, lapkričio 24-osios.

Tolesni protestuojančių pedagogų veiksmai priklausys nuo Seimo narių sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kaliausė

Kada ta bručkienė dirba.Direktoriaus vietoj būčiau senai išvijęs iš darbo

Mama

Dirbti reikia taip kad tėvams nereikėtų samdyti korepetitorių tada prašyti didesnių algų .o dbr lygis žemiau plintuso .

Tegu stebi, jeigu labai nori stebėti, o ne darbą dirbti

Jau seniai siūlome savo rinktiems parlamentarams ne mokytojų algas didinti, o kelti tiems, kurie sunkiai dirba ir iki vidutinės algos netraukia. Iš kur gauti pinigų? Ogi iš tų pačių mokytojų nurėžti trečdalį ir tvarka bus. Patys prisiprašė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS