„Klaipėdos naftai“ socialinė atsakomybė – tarp prioritetinių veiklos sričių | Diena.lt

„KLAIPĖDOS NAFTAI“ SOCIALINĖ ATSAKOMYBĖ – TARP PRIORITETINIŲ VEIKLOS SRIČIŲ

  • 3

Bendrovė  „Klaipėdos nafta“ pirmą kartą pristato socialinės atsakomybės ataskaitą, kurioje  bendrovė pateikia priemones ir veiksmus, kuriais prisideda sprendžiant aktualias visuomenės socialines problemas bei siekia ir toliau išlikti patikima socialinė partnerė Lietuvos uostamiestyje.

„Klaipėdos nafta“ yra viena didžiausių regiono rėmėjų. Bendrovė vadovaujasi Paramos lėšų teikimo tvarka, reglamentuojančia bendrovės paramos lėšų skyrimą ir teikimą visuomenei naudingiems tikslams. Pagal naudingas visuomenei veiklas ir kryptis bendrovė 2015 m. iš viso paramai skyrė 140 tūkst.  Eur. Bendrovė prisideda prie Klaipėdos centrinio stadiono (Sportininkų mikrorajone) rekonstrukcijos, Onkologijos centro, VŠĮ „Trečiasis amžius“, Vaikų laisvalaikio centro, Sutrikusio vystymosi kūdikių namų ir kitų organizacijų veiklos gerinimo.

Remiantis bendrovės pirmąkart pateikta ataskaita, vienas iš svarbiausių socialinės atsakomybės projektų praėjusiais metais buvo naujo mokslo ir verslo bendradarbiavimo Klaipėdos regione pradžia – pasirašytas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) klasterio kūrimo ketinimų protokolas. Šis klasteris sieks glaudžiai bendradarbiauti, dar geriau išnaudojant SGD ekonominį potencialą. Klasterio kūrimo iniciatyvą palaiko LR Energetikos bei LR Švietimo ir mokslo ministerijos. Bendrovė pernai taip pat tęsė rėmimo tradiciją ir skyrė finansavimą įvairioms kultūros, sporto, sveikatinimo ir kitoms organizacijoms.

Ataskaitoje taip pat aprašomos bendrovės 2015 m. socialinės atsakomybės strateginės kryptys, veiksmai ir pasiekimai.

„Džiugu, kad mūsų pastangos pernai įvertintos ir apdovanojimais. Tikiu, jog 2015-ųjų metų nuveikti darbai yra tvirtas pamatas, leisiantis ir toliau kurti modernią, atvirą, tobulėjančią, bendruomenišką, skaidrią ir socialiai atsakingą bendrovę“, – sakė Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Ataskaita parengta vadovaujantis „Pasaulinės ataskaitų rengimo iniciatyvos“ („Global Reporting Initiative“ arba GRI) gairėmis, kurios padeda įvertinti veiklą pagal ekonominius, aplinkosaugos, darbuotojų, žmogaus teisių, su visuomene bei rinka susijusius rodiklius. Remiantis šiais kriterijais, ataskaitoje pateikiama informacija apie AB „Klaipėdos nafta“ socialiai atsakingą bendrovės veiklą.

Tai yra pirmoji bendrovė „Klaipėdos nafta“ parengta socialinės atsakomybės ataskaita, kuri, planuojama, bus rengiama kasmet. Ši ataskaita publikuojama bendrovės interneto tinklalapyje www.oil.lt, taip pat Nasdaq Baltic internetinėje svetainėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kita

Uzdirbus 8 mln euru per ketvirti arba 24 mln. Eur per metus ir skyrus 140.000 eur paramai per metus cia yra daug?

matas

100 proc pritariu opai,neisivaizduoju kaip zmones gyvenantys melnaragej neuzuodzia kvapu is naftos,daznai kvapas sklinda ir siaurinej miesto dali ypac kai atplaukia tanklaiviai,gal paprasyti kompensaciju uz zmoniu nuodijima...

opa

Nieko sau. Tai ta kompanija, kuri eilę metų nuodyja klaipėdiečius naftos smarve? Ir pakanka įžūlumo save viešai pristatyti visuomenei, kad jai labiausiai rūpi socialinė atsakomybė...? Kyšiais ir dovanomis tikrų klaipėdiečių nepapirksi. O jei tai ir toliau tęsis - tai tikroji KN vadovų vieta - teisiamųjų suole (kartu su tais biurokratais, kurie juos dangsto).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS