„Klaipėdos naftos“ vadovas: SGD terminalas Suomijoje regionui suteiks daugiau stabilumo | Diena.lt

„KLAIPĖDOS NAFTOS“ VADOVAS: SGD TERMINALAS SUOMIJOJE REGIONUI SUTEIKS DAUGIAU STABILUMO

Sausį Suomijos Ingos uoste pradėjęs veikti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas suteiks regionui daugiau stabilumo apsirūpinant gamtinėmis dujomis, sako Klaipėdos SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ vadovas Darius Šilenskis.

Pasak jo, Klaipėdos SGD terminalas galėtų patenkinti tik iki 60 proc. Baltijos šalis ir Suomiją apimančio regiono dujų poreikio.

„FSRU (SGD laivas-saugykla su išdujinimo įrenginiu – BNS) atsiradimas Suomijoje suteikia daugiau stabilumo mūsų regiono gamtinių dujų tiekimo grandinei, kadangi mūsų FSRU „Independence“ galėjo patenkinti iki 50 proc., daugiausia iki 60 proc. viso suvartojimo imant tik Suomiją ir Baltijos šalis. Kai mes išplėtėme jungtį su Lenkija, įgijome daug potencialių galimybių tiekti dujas į Lenkiją ir kitas Vidurio ar Rytų Europos šalis, kaip Slovakiją ar Čekiją“, – „Klaipėdos naftos“ praėjusių metų rezultatų pristatyme pirmadienį sakė D. Šilenskis.

„Kadangi mes šiaurine kryptimi nenukreipsime tiek daug (dujų – BNS), manau, kad tai suteikia daugiau stabilumo“, – pridūrė jis.

D. Šilenskis teigė artimiausiais metais neįžvelgiantis galimo neigiamo poveikio „Klaipėdos naftos“ SGD segmentui.

Jis taip pat pažymėjo, jog praėję metai Klaipėdos SGD terminalui buvo rekordiniai: išdujinta ir perkrauta 32 teravatvalandės (TWh) SGD – 96 proc. daugiau nei 2021 metais, į terminalą atplaukė 54 laivai, o vidutinis  Klaipėdos SGD terminalo vidutinis išnaudojimas siekė 72 proc.

Pietinėje Suomijos pakrantėje esančiame Ingos uoste SGD terminalas pradėjo veikti sausio viduryje. SGD terminalo laivas yra 291 metro ilgio ir 43 metrų pločio. Visiškai pakrautas, jis talpina apie 68 tūkst. tonų SGD. Laivo metinis išdujinimo pajėgumas siekia 40 TWh.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

jai keisi vagys isdves dddddd

Klpd.

Kažkaip nesuprantu ar tas suomių terminalas priklauso ,,Klaipėdos naftai"ar patiems suomiams? (ot žurnaliūgos rašo..:D) Ir KODĖL esant situacijai kuri pagal šitą Šilenskį ,,mūsų FSRU „Independence“ galėjo patenkinti iki 50 proc., daugiausia iki 60 proc. viso suvartojimo" svetimšaliams (reiškia dirbo visais ,,abarotais" kiek pajėgė:D) MES TIEK BRANGIAI MOKAME NE TIK NUOMĄ UŽ ŠITĄ SDT XRENOWINĄ BET IR UŽ JOS IŠLAIKYMĄ? Kasdien po 180 000 Eū! Mes ką - rokfeleriai ar kaip? Manau reikia skubiai keisti Klaipėdos naftos valdybą, patį Šilenskį, peržiūrėti akcininkus ir xrenovinos nuomos sutartis. Kažkada padarytas tos pačios arkliadantės- kubilo- rokmasiulio ir suorganizuot normalų valstybinį auditą pasiaiškinant kur prie tokių gerų pasaulinių kainų ir SDT uždarbių ,,eina" valstybės pinigai. Vėl ,,į Ukrainą", t.y. mūsiškių sukčių besidengiančių karu kišenes?:D)

senis

rusų nėra tai kas dabar priešas ir brangina dujas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS