Klaipėdos pagrindinė eglė palieka Teatro aikštę | Diena.lt

KLAIPĖDOS PAGRINDINĖ EGLĖ PALIEKA TEATRO AIKŠTĘ

Ketvirtadienį iš Teatro aikštės iškeliauja pagrindinė miesto eglė. Žaliaskarė smulkinama ir bus gabenama utilizuoti. Kartu su egle iš miesto traukiasi ir šventiniai gatvių papuošimai.

Šiomis dienomis uostamiestis nusivelka kalėdinį rūbą.

Trečiadienį nupuošta Teatro aikštėje stovėjusi miesto eglė, o ketvirtadienį dalimis supjaustytas medis bus išvežtas iš savo žiemos „rezidencijos“ ir utilizuotas.

Šiemet 11 m aukščio, 1,3 t. sveriančią puošmeną Klaipėdai padovanojo klaipėdiečiai sutuoktiniai – Igoris ir Svetlana Stepanovai.

Gražuolė sidabrinė eglė į Teatro aikštę baigiantis lapkričiui atvyko iš Dituvos, Krašto gatvės.

Kartu su egle miestą palieka ir šventiniai gatvių papuošimai. Kalėdiniai papuošimai pradėti išjungti ketvirtadienio rytą, juos išjungus prasidės išmontavimo darbai.

Tiesa, papuošimų išmontavimo darbai kiek užtrunka. Anot specialistų, gatvėms nupuošti gali prireikti apie mėnesio.

Vis dėlto, dalis žiemiškų ir gyventojų pamėgtų akcentų Teatro aikštėje išliks. Čia iki pat vasario 16-osios veiks ypač didelio žmonių dėmesio sulaukusi ledo čiuožykla ir prekybiniai nameliai.

Praėjus šventėms kiek pasikeitė tik čiuožyklos darbo laikas.

Atsižvelgiant į senamiesčio gyventojų pageidavimus čiuožyklos darbo laikas bus šiek tiek trumpesnis nei šventiniu laikotarpiu – iki 22 val.

Čiuožimo seanso su savomis pačiūžomis kaina – 1 euras, o čiuožimo seanso su čiuožykloje nuomotomis pačiūžomis kaina – 4 eurai, vaikams – 2 eurai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KLP

Egle ir miesto puosyba siemet buvo apgailetina, mazdaug 90 metu lygio, pilna chaltura , puosyboselementai sukabinti belenkaip girliandos irgi tabalavo ant medziu baisu buvo eiti po apacia , kad neuzkristu, kaime zmones graziau sugeba papuosti, o pinigu isleido neitikietinai daug.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS