Klaipėdos pajūryje šiemet tęsis kopų apsaugos darbai | Diena.lt

KLAIPĖDOS PAJŪRYJE ŠIEMET TĘSIS KOPŲ APSAUGOS DARBAI

  • 3

Klaipėdos pajūrio rekreacinėje zonoje šiemet bus tęsiami kopagrūbrio sutvirtinimo darbai, taip kovojant su jį niokojančia erozija.

Aplinkos projektų valdymo agentūra pranešė su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pasirašiusi dotacijos sutartį šiam projektui, kurio vertė – 63,4 tūkst. eurų, apie pusę sumos sudaro Aplinkos apsaugos rėmimo programos (AARP) lėšos.

„Projekto tikslas – pristabdyti intensyvų Klaipėdos pajūrio rekreacinės zonos Lietuvos Baltijos jūros kranto degradavimą pinant žabtvores, kopas dengiant šakų klojiniais“, – nurodo agentūra.

Pasak jos, Lietuva, kaip ir kitos Baltijos šalys, dėl klimato kaitos, Pasaulinio vandenyno vandens lygio kilimo, padažnėjusių audrų, kitų gamtinių ir antropogeninių priežasčių susiduria su intensyvia erozija krante. Didelę neigiamą įtaką pajūrio kraštovaizdžiui daro ir poilsiautojai.

Kranto tvarkymo ir priežiūros darbai, siekiant išsaugoti kranto kraštovaizdį, nėra vienkartinis aktas, būtina kasmetinė kopagūbrio priežiūra.

„Kranto tvarkymo ir priežiūros darbai, siekiant išsaugoti kranto kraštovaizdį, nėra vienkartinis aktas, būtina kasmetinė kopagūbrio priežiūra“, – teigiama pranešime.

2016-2020 metais intensyvus kranto degradavimas buvo stabdomas pinant žabtvores, kopas dengiant šakų klojiniais, įrengiant lentinius takus bei laiptus.

Šiemet numatoma sutvirtinti apsauginį paplūdimio kopagūbrį Girulių, II Melnragės ir I Melnragės rekreacinių zonų kranto ruožuose (iš viso apie 5,6 kilometro), nupinant 2,3 kilometro žabtvorių ir suklojant 8,25 tūkst. kv. metrų šakų klojinių.

Programos įgyvendinimas finansuotas AARP ir Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha

tai dar iškirskit kokia keliasdešimt ha pajūrio miško.kad kopu daugiau atsirastu:D)

Anonimas

Vot ciudai, uzpuste smelis milijonus ir pedsaku neliko. Idiotai, jie matot, pakeis Gamtos desnius .....

Ligonis

tai kova su virusu bus nutraukta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS