Klaipėdos pasirengimas COVID-19 protrūkiams sėja sumaištį: ar pajėgs pasiruošti? | Diena.lt

KLAIPĖDOS PASIRENGIMAS COVID-19 PROTRŪKIAMS SĖJA SUMAIŠTĮ: AR PAJĖGS PASIRUOŠTI?

Dėl koronaviruso – pavojaus ženklai sveikatos priežiūros srityje. Klausimų netrūksta vertinant Klaipėdos miesto pasirengimą suvaldyti galimą užsikrėtimų protrūkį ateityje.

Aiškinasi situaciją

Uostamiesčio valdžios atstovai pradėjo rengti susitikimus su visų mieste veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų specialistais.

Siekiama išsiaiškinti žmones piktinančios padėties, kai sulaukti su koronavirusu nesusijusių medicinos paslaugų yra ypač sunku, priežastis. Esą tokią situaciją lemia objektyvūs motyvai.

Uostamiesčio mero pavaduotojo Arvydo Cesiulio teigimu, antradienį Klaipėdoje veikiančių ligoninių vyriausieji gydytojai miesto valdžios atstovams aiškino, kad dirbti įprastu ikipandeminiu pajėgumu ir konsultuoti tiek žmonių, kiek buvo įprasta anksčiau, yra neįmanoma jau vien dėl sveikatos priežiūros įstaigoms galiojančių saugumo dėl koronaviruso reikalavimų.

Gausina darbuotojų skaičių

Po kiekvieno apsilankiusio kliento reikia specialiai dezinfekuoti patalpą, todėl akivaizdžiai pailgėja vieno žmogaus vizitui skirtas laikas, o tai lemia, kad medikai priima mažiau gyventojų.

Žmones piktina ir tai, kad jau ilgą laiką prisiskambinti į gydymo įstaigų registratūras esą yra nemenkas iššūkis.

Tačiau tokia situacija, kaip teigiama, susiklostė todėl, kad, bendraujant su kiekvienu pacientu, reikia išsiaiškinti dėl būtinybės gyvai susitikti su mediku, atrasti esamų laisvų laikų.

Šią problemą kai kur bandoma spręsti gausinant registratūrose dirbančių specialistų gretas.

Pasiruošti nepajėgs?

Vis dėlto susitikimo metu paaiškėjo ir tai, kad, vertinant pasiruošimą kovai su augančiu susirgimų koronavirusu skaičiumi, matyti nerimą keliančių ženklų.

Teigiama, kad kiek keičiasi anksčiau buvusi ar bent jau taip suprasta Sveikatos apsaugos ministerijos pozicija, jog miestams bus padedama apsirūpinti būtinomis priemonėmis, reagentais.

Šiuo metu, panašu, ši misija bus paliekama savivaldybėms ir ligoninėms iš turimų finansinių rezervų.

Susitikimo metu įvardyta ir pinigų suma, kurios per parą prireikia vienai ligoninei tik būtinoms medikų apsaugos priemonėms, – tai 15 tūkst. eurų.

Neramina ir faktas, kad ligoninės vien per liepą nesurinko nemažos dalies planinių lėšų.

Uostamiesčio vicemeras apgailestavo, kad miestas pats savarankiškai patenkinti viso apsaugos, dezinfekcinių priemonių, reagentų poreikio nepajėgs.

Neatmetama, kad rudenį gali pristigti koronavirusui nustatyti būtinų diagnostikos priemonių – reagentų. Gali būti, kad už tyrimus žmonėms teks mokėti patiems.

Siekdama išvengti tokios padėties, miesto valdžia esą ir nusprendė rengti susitikimus su sveikatos priežiūros sektoriaus atstovais, išsiaiškinti tikrąją padėtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Internetu

registruotis pas gydytoja - misija neįmanoma daugelyje poliklinikų.

to pensininkė

tai gi neserga visame pasaulyje, o tik skaičiai skelbiami. arba susirgusį vieną-kitą žmogų numarina su plaučių ventiliavimo aparatais, kaip buvo italijoje, amerikoje ir ...

kada

baigsis ta panika dėl nieko? duokite žmoniems ramiai džiaugtis gyvenimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS