Klaipėdos pedagogai sustabdė streiką | Diena.lt

KLAIPĖDOS PEDAGOGAI SUSTABDĖ STREIKĄ

Uostamiesčio moksleiviai šiandien galės grįžti į klases. Pedagogų streikas nutrauktas, tačiau pažerta kritikos Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui, paskelbusiam, kad nuo šio pirmadienio mokytojams nebebus mokami atlyginimai. Pedagogai norėtų atsiprašymo.

Pasirašė susitarimą

Po vakar Švietimo ir mokslo ministerijoje įvykusio susitikimo nuspręsta nebetęsti pedagogų streiko.

Ministerijos teigimu, susitarimą pasirašė premjeras Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė bei keturių švietimo profesinių sąjungų vadovai.

Numatyta, kad mokytojų atlyginimams didinti nuo 2016 m. rugsėjo 1 d. bus skiriama 8 mln. eurų.

Taigi šiandien jaunieji klaipėdiečiai galės grįžti į ugdymo įstaigas. Nuo vasario 22-osios streikavę šimtai mokytojų atnaujino darbą.

Dar ketvirtadienį Klaipėdoje vaikų nemokė apie 800 pedagogų. Streike dalyvavo 26 įstaigos, tarp jų – du darželiai. Šiandien planavo prisijungti dar vienas.

Pirmą streiko savaitę protestavo apie tūkstantį uostamiesčio pedagogų.

Galėjo streikuoti trumpiau

Anot Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojos, Klaipėdos miesto susivienijimo pirmininkės Laimos Juknienės, jei pedagogai būtų buvę aktyvesni, streikas galėjo trukti ir trumpiau.

"Susitarimą buvo galima pasiekti ir greičiau, jeigu mokytojai streikuoti būtų išėję visi. Būtų užtekę trijų dienų. Dabar gėda turėtų būti tiems, kurie slėpėsi už streikuojančiųjų nugarų", – mano pašnekovė.

Dar daugiau – L.Juknienė pastebėjo, kad veiksmų nesiėmę pedagogai po to, kai padidės pedagogų algos, pridėtą dalį galėtų paaukoti profesinėms sąjungoms, labdarai ar vaikų namams.

Viršijo įgaliojimus?

"Klaipėda" jau rašė, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas paskelbė, jog nuo šios savaitės streikuojantiems mokytojams nebus mokama alga. Tačiau tai pedagogų nesustabdė.

"Klaipėdos mokytojai dėl to tikrai nepyko ir vieningai žygiavo toliau. Pedagogai buvo orūs. Jie kovojo ne dėl atlyginimų. Juk reikalavimų būta ir dėl mokinių skaičiaus mažinimo klasėse", – paaiškino L.Juknienė.

Pašnekovė teigė, kad administracijos direktoriaus pranešimas buvo kiek per drastiškas.

"Savivaldybės administracijos direktorius viršijo savo įgaliojimus. Jis pats negali spręsti, nes asignavimų valdytoja – Vyriausybė. A.Butkevičius pasirašė, kad streikuojantiems mokytojams būtų išmokėtas visas atlyginimas", – teigė L.Juknienė.

Nori atsiprašymo

Todėl, anot uostamiesčio mokytojų vedlės, administracijos direktorius turėtų atsiimti savo žodžius. Be to, S.Budino veiksmus pedagogai įvertino, kaip bandymą paveikti streikuojančiuosius. Esą jie galėtų kreiptis ir į teisėsaugos institucijas.

"Kol kas dar nežinome, ar taip ir padarysime. Manome, kad administracijos direktorius turėtų atsiprašyti. Premjeras pridarė dar ne tokių liapsusų ir atsiprašė. Administracijos direktorius dėl savo įgaliojimų viršijimo taip pat turėtų atsiprašyti", – pridūrė pašnekovė.

Šiomis dienomis kritikos sulaukęs uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius yra išvykęs į tarnybinę komandiruotę. Kaip jis vertina pedagogų raginimus atsiprašyti, sužinoti nepavyko.

GALERIJA

  • Laima Juknienė
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ANNA

Saunuolis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, alga reikia uzsidirbti.

mociute

Pagaliau baige nesamones kresti pedagogai.Geras pavisdys musu mokiniams.jei nedirbdami gauna uzmokesti

Loreta

Baisu skaityti komentarus. Man toks įspūdis susidaro, kad tokius komentarus rašinėja kokių firmelių vadovai, pas kuriuos visi už minimumus dirba, ir darbuotojas jam tiesiog darbo mašina. Dar baisiau suvokti, kai matai kiek pykčio žmonėse prisikaupę ir jie jį lieja ant silpnųjų, vietoj to, kad eitų ir kovotų už savo teises. Susiskaldymo tiek, kad aš iš vis stebiuosi kaip mes nepriklausomybę atkovojom. Žinot kiek man tas atlygimas padidės? 10 eurų. Kuris čia toks nustekentas? - parašykit savo sąskaitos numerį - pervesiu aš tuos 10 eurų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS