Klaipėdos planuose – pirkinys gyvybėms gelbėti | Diena.lt

KLAIPĖDOS PLANUOSE – PIRKINYS GYVYBĖMS GELBĖTI

Strateginio planavimo grupei, kurią sudaro Klaipėdos meras su vicemerais, taip pat savivaldybės administracijos direktorius bei jo pavaduotojai, pateikta beveik 50 įvairių pasiūlymų, kuriems miesto biudžete reikėtų būtinai rasti pinigų.

Netrukus bus apsispręsta, kuriuos iš tų pasiūlymų galima realiai įgyvendinti, o kurie kol kas nebūtini ir jų galima atsisakyti.

Tarp prioritetinių – bent vieno greitosios medicinos pagalbos automobilio su specialia įranga įsigijimas.

"Pritarėme, kad miestas tam skirtų lėšų šiais metais. Jo kaina – apie 100 tūkst. eurų. Ta paraiška jau buvo pateikta seniai", – patikino Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Strateginio planavimo grupė pritarė ir Karalienės Luizės jaunimo centro veiklų išplėtimui, dalį būrelių perkeliant į naujai įrengtas patalpas Paryžiaus Komunos g. 16A, kur šalia Futbolo mokyklos bus papildomos patalpos ir kitoms vaikų veikloms, ne tik sportui.

Viena pastato dalis yra suprojektuota Futbolo mokyklai, o kita numatyta Jaunimo centrui.

"Dar kalbėjome dėl Vytauto g. 13 pastato, kuriame veikia Socialinės rūpybos skyrius, remonto. Reikės kažką galvoti, nes pastatą būtina remontuoti, jį reikia pritaikyti ir neįgaliesiems, o įrengti keltuvą į antrą aukštą būtų labai brangu, be to, pastatas paveldinis, todėl remontas būtų labai brangus. Reikės galbūt ieškoti kitos vietos šiam skyriui, kad ir neįgalieji galėtų į jį patekti", – dėstė A.Barbšys.

Šiais metais ketinama padidinti atlyginimus kultūros bei meno darbuotojams, kuriuos finansuoja savivaldybė.

Valstybė jų algoms skyrė 46 tūkst. eurų dotaciją.

Papildomų pinigų pritrūko ir "Žaliakalnio" mokyklos remontui, juos esą irgi reikės kažkur rasti.

"Žaliakalnio" mokyklai nenumatytiems darbams pritrūko 65 tūkst. eurų. Ten reikia įrengti ventiliaciją, kuri anksčiau nebuvo numatyta. Tai būtina, ir čia nieko nepadarysi", – teigė A.Barbšys.

Visi pateikti pasiūlymai Strateginio planavimo grupėje bus peržiūrėti ir pateikti politikų svarstymams vasario mėnesio tarybos posėdžiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS