Klaipėdos policijos pareigūnas nepraleidžia nė vieno Nacionalinio diktanto | Diena.lt

KLAIPĖDOS POLICIJOS PAREIGŪNAS NEPRALEIDŽIA NĖ VIENO NACIONALINIO DIKTANTO

  • 7

Klaipėdos apskrities policijoje tarnauja pareigūnas, jau daugybę metų, nuo pat šios tradicijos atsiradimo, rašantis Nacionalinį diktantą. Tai Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus vyriausiasis tyrėjas Žydrūnas Kazbaraitis, dirbantis policijoje 21 metus.

„Rašau šį diktantą dar nuo studijų Mykolo Romerio universitete. Esu gimtosios kalbos žinias tikrinęsis diktantuose Vilniuje, Kretingoje, Gargžduose, Klaipėdoje“, – pasakoja pareigūnas. „Mano jau mirusi teta ir krikšto mama buvo lituanistė. Ji turėjo tris sūnus, bet nė vienas iš jų nepanoro rašyti Nacionalinio diktanto. O aš sutikau ir iki šiol tai darau: tiek iš pagarbos lietuvių kalbai, tiek – krikšto mamai“, – sako jis.

Žydrūnas Kazbaraitis turi tikslą patekti į aukštesnį Nacionalionio diktanto etapą, sykį jis jau buvęs netoli nuo šio tikslo. Sunkiausia diktante, pasak jo paties, yra atskirti, kur pradėti naują pastraipą, kartais – absoliučiai negirdėtų žodžių rašyba. O dar pareigūnas pamini ir lietuvių kalbos taisyklių liberalizavimą, kai, pavyzdžiui, galima ir dėti skyrybos ženklus, ir ne. Tai trikdo kitaip rašyti išmokusį policininką.

Labiausiai šiam raštingam kriminalistui patiko, kai Nacionalinio diktanto tekstus skaitė Juozas Šalkauskas ir Marijus Žiedas. „Malonūs jų balsų tembrai, lengva rašyti“, – paaiškino jis.

Tą pačią dieną, grįžęs iš Klaipėdos miesto savivaldybės, Ž. Kazbaraitis kaip dalyvis skubėjo ir į Klaipėdos apskrities VPK organizuotą Kovo 11-ajai skirtą Protų mūšį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ar cia pareigunu darbas

ne diktantus rasyti reikia,o gaudyti zulikus ,rasyti jau per velu ,ka mokykloje darei ,viskam yra laikas dabar ka mazieji zulikai isdaryneja,ten tau yra darbas o ne demonstruoti rasyba, kas darosi klaipedoje baisu o jie mat diktantus rasyneja,NIEKO SAU PRAMOga

zenonas

Esu dirbęs sovietmečiu milicijoje. Kartais neužtekdavo paroje 24 h laiko. Apie jokias atvaikštas net nepagalvojom. Dabar darbo metu po šaudyklas, po sporto sales, diktantų (savo tobulėjimui) rašymai, ir išeini į pensiją po 20 ar 25 metų už žmonių protų plovimą, vėliau gauni dar ir senatvės pensiją, gyvenk ir žveng. Sako mokinosio Riomerio, aš mokinausi kai vadinosi Vilniuskij fakultet, Minskoj vysšej školy MVD SSSR, slapčiausioje 5 grupėje, todėl atskiriu žmones "Kas yra Kas". Pagrindas buvo Marksizmo Leninizmo filosofija grįsti mokslai, tame tarpe filosofija, psichologija ir t.t. Dėstė žymiausi ne tik Lietuvoje dėstytojai. Dabar dėsto, atsiprašau, bet piemenų lygio ar piemenims. Gėda žiūrėti į policijos moralinį, bendravimą su žmonėmis lygį ir tai priklauso nuo jų "vadukų". Nuomonę susidariau ne tik žiūrėdamas užsakomąsias sistemines laidas. Sovietmečiu tokių "cirkų" nebūdavo. Mano tel. 8 662 33770.

Albinas Strumyla...

"...Aišku, jaunystėje daug kas svajojo kosmonautais būti. Aš nuo mažens(?)) svajojau uniformą nešioti(?), nesvarbu kokią(?) - kariškio ar policininko(?). Tik man ne iškart pavyko(/), nes susigadinau regėjimą(?) maniakiškai knygas skaitydamas - ir su prožektoriumi(?), ir prie mėnulio šviesos(?)....":) "Sovietu laikais"(?) ..Albinas Strumyla..( lietuviu kalba.. knygas..)Irgi buvo- "skaitydamas" su.." su prožektoriumi, ir prie mėnulio šviesos."??:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS