Klaipėdos politikai domėjosi uoste kraunama amonio salietra: pavojaus nekelia? | Diena.lt

KLAIPĖDOS POLITIKAI DOMĖJOSI UOSTE KRAUNAMA AMONIO SALIETRA: PAVOJAUS NEKELIA?

Uostamiesčio valdžios atstovai domėjosi amonio nitrato krova Klaipėdoje. Sulaukta patikinimų, kad visi procesai vyksta pagal nustatytas tvarkas ir saugumo reikalavimus.

Aptarti po įvykių Beirute nemažai reakcijų visuomenėje keliantį amonio nitrato krovos klausimą susitiko miesto valdžios, uosto ir jūrų krovinių kompanijos "Bega" atstovai.

"Kviečiausi "Begos", uosto direkcijos atstovus kalbėti apie viešai pasirodžiusią informaciją, kad į Klaipėdos uostą yra atgabenta sprogi amonio salietra. Norėjau išgirsti tiesiai iš pačių vadovų lūpų, koks ir kodėl sprogus krovinys atsidūrė Klaipėdoje, nes anksčiau buvome patikinti, kad tokio krovinio Klaipėdoje nėra ir toks nebūna kraunamas", – dėstė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Pašnekovo teigimu, susitikimo metu jis buvo užtikrintas, kad bendrovės turimas krovinys – įprasta amonio salietra, kuri nėra sprogi. Vicemerui esą pateikti ir tą įrodantys dokumentai.

"Uosto direkcijos atstovai užtikrino, kad pagal visus teisės aktus kompanija "Bega" turi teisę krauti pavojingus krovinius ir atskiriems atsiklausimams, patvirtinimams, ar leisti atvykti tam kroviniui, nėra reikalo. Viskas vyksta pagal suderintas pavojingo krovinio krovimo tvarkas", – dėstė vicemeras.

Reikia reaguoti greitai ir šito mes pasigedome.

A. Barbšio žiniomis, kraunant tokius krovinius dukart per dieną vykdoma saugos reikalavimų kontrolė.

Mero pavaduotojas pabrėžė, kad būta informacijos apie tai, jog bendrovę neseniai pasiekusio krovinio kiti uostai nepriėmė, tačiau tokie faktai susitikime buvo paneigti.

Vicemeras krovos kompaniją paragino operatyviai reaguoti į viešumoje pasirodančias žinias apie įmonę pasiekiančius krovinius ar vykstančius procesus ir nedelsiant paneigti informaciją, kuri neatitinka tikrovės ir gali kelti nerimą gyventojams.

"Reikia reaguoti greitai ir šito mes pasigedome. Paprašiau, kad tokiais atvejais kompanijos reaguotų iš karto, pateikdamos informaciją, nes galbūt ji neturi įtakos krovai, tačiau turi žmonių nuotaikoms, ramybės drumstimas, pavojų skleidimas yra nereikalingas", – dėstė A. Barbšys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tai yra pavojus ar nera Radvile.. atsakykit jei kyla klausimas

***

Nunes puse klaipedos, nieko tokio...

Jūra

Visą šūdą į Klaipėda velka, kad tik pinigai byrėtų.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS