Klaipėdos politikams remonto terminai Smiltynėje sukėlė klausimų | Diena.lt

KLAIPĖDOS POLITIKAMS REMONTO TERMINAI SMILTYNĖJE SUKĖLĖ KLAUSIMŲ

Klaipėdos politikams užkliuvo Lietuvos automobilių kelių direkcijos planuojamo dviračių tako Smiltynėje remonto terminas. Nors atnaujinti ketinama kelis šimtus metrų, darbų pabaiga planuojama tik 2023 m.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai svarstė Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos bendradarbiavimo sutarties projektą.

Sutartyje numatomos direkcijos ir savivaldybės pareigos, teisės ir atsakomybė tvarkant dviračių taką Smiltynė–Nida.

Komiteto nariams sutarties projektą pristatęs Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas aiškino, kad direkcija įsipareigoja parengti projektą, jį įgyvendinti ir sutvarkytą tako ruožą perduoti miestui.

O savivaldybė įsipareigoja perimti sutvarkytą taką, jį prižiūrėti ir eksploatuoti.

Taigi prie projekto miestui finansiškai prisidėti nereikės. Lėšos bus reikalingos tik ateityje – statinio eksploatacinei priežiūrai.

Teigiama, kad dabar tako būklė yra bloga, asfalto danga sutrūkinėjusi, iškilnota medžių šaknų.

Numatoma, kad įgyvendinant projektą bus sutvarkytas ir Klaipėdos savivaldybei perduotas kiek daugiau nei 800 m ilgio dviračių tako ruožas nuo Naujosios perkėlos iki Neringos ribos.

Tiesa, bendras šio tako ilgis – apie 3 km, tačiau į uostamiesčio ribas patenka tik minėto ilgio tako dalis.

Anot V.Švedo, direkcija yra informavusi, kad projektą ketina pradėti rengti 2021 m. pabaigoje arba 2022 m. pradžioje, o statybos darbus baigti per 2023 m.

Nors komiteto nariai neprieštaravo inicijuojamam tako remontui, klausimų politikams sukėlė įvardyta projekto trukmė.

"Visiškai nesuprantami terminai. Pabaiga – tik 2023-iaisiais. 800 m tako, o mes kalbame, kad tai trejų metų projektas. Tokį taką per du ar tris mėnesius galima įrengti ir perduoti. Apie ką mes kalbame?" – nuostabos neslėpė komiteto narys Rimantas Taraškevičius.

Be to, akcentuota, kad projekto įgyvendinimo terminai nėra nurodomi tvirtinti teikiamoje sutartyje.

Komiteto narius nustebino ir tai, kad bendradarbiavimo sutartis laikoma konfidencialia.

Komiteto nariai bendru sutarimu patvirtino siūlomą sutartį, tačiau išreiškė pastabą dėl planuojamų darbų terminų ir konfidencialumo žymės.

Iki miesto tarybos posėdžio savivaldybės administracijai teks išsiaiškinti politikams klausimų sukėlusius sutarties akcentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jo

jooo, turbut teks dar 20 metu laukti dviracio tako iki juodkrantes

Palangiškis

Ne nū tiesiog afigenai... 800m dviračių tako 3metai????? Spėju palei taką reik suspėti privačių vilų pamatus suprojektuoti ir išlieti

Anonimas

o 30€ įvažiavimas nieko ne sukėlė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS