Klaipėdos rajone daugėja jaunų šeimų, įsigyjančių pirmąjį būstą su finansine paskata | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONE DAUGĖJA JAUNŲ ŠEIMŲ, ĮSIGYJANČIŲ PIRMĄJĮ BŪSTĄ SU FINANSINE PASKATA

  • 7

Nuo praėjusių metų rugsėjo 1 dienos Klaipėdos rajone jaunos šeimos pirmąjį būstą gali įsigyti su finansine valstybės paskata. Klaipėdos rajonas pagal subsidijų prašančių ir jas gaunančių šeimų skaičių – vienas populiariausių Lietuvoje. „Į Klaipėdos rajoną atsikelia vis daugiau gyventojų iš kaimyninės Klaipėdos ir kitų savivaldybių. Žmonės yra pasiilgę gamtos, ramybės, švaraus oro. Puikioje geografinėje vietoje esančiame rajone kuriasi vis daugiau verslo įmonių, todėl čia patogu ir gyventi, ir dirbti. Vis dėlto, džiaugiantis augančiu gyventojų skaičiumi, reikia galvoti ir apie infrastruktūros vystymą“, – teigė Administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys.

Nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. buvo gauti 424 jaunų šeimų, norinčių įsikurti Klaipėdos rajone, prašymai skirti finansinę paskatą pirmajam būstui. Visi jie buvo peržiūrėti, o pateikti duomenys patikrinti Valstybinėje mokesčių inspekcijoje ir VĮ Registrų centre.

Pasak Turto valdymo skyriaus vyriausiosios specialistės Inesos Vytienės, patenkinta 116 prašymų. Kita dalis prašymų buvo atmesta arba šeimos nepasinaudojo finansine paskata. Tai įvyksta dėl keleto priežasčių: šeimos neranda norimo įsigyti būsto, bankai nesuteikia paskolos, dalis šeimų nesitiki, kad taip greitai ateis jų eilė ir tiesiog nebespėja susirasti nekilnojamojo turto, kurį galėtų pirkti.

Dalį prašymų tenka atmesti, nes žmonės nedeklaruoja turto arba jau yra turėję gyvenamosios paskirties būstą ar jo dalį, dalis žmonių teikia prašymus būdami 35 metų amžiaus ar vyresni.

„Šiuo metu jaunoms šeimoms, norinčioms gauti subsidiją pirmam būstui, nebereikia laukti eilėje. Savivaldybė pažymas, kad šeima turi teisę gauti finansinę paskatą, išduoda per 10 darbo dienų“, – teigė I.Vytienė.

Klaipėdos rajone pateikta itin daug prašymų gauti subsidiją, tai rodo, kad rajonas yra patrauklus naujakuriams.  „Šiuo metu daugiausia jaunų šeimų kuriasi Sendvario, Kretingalės, Dovilų, Gargždų seniūnijose. Natūralu, kad naujai atsikraustę gyventojai nori jau išvystytos infrastruktūros: kelių, šaligatvių, apšvietimo, ugdymo įstaigų, tačiau situacija šiandien tokia, kad darželiuose trūksta vietų, o Savivaldybės biudžeto lėšomis nesame pajėgūs išasfaltuoti visų kelių, įrengti apšvietimo taip greitai, kaip norėtų gyventojai. Vis dėlto esame pasiryžę šias problemas spręsti. Skatinsime privačių darželių kūrimąsi rajone didindami Savivaldybės paramą. Jau šiame Tarybos posėdyje, kuris vyks birželio 27 d., bus siūloma didinti mokesčio už privatų darželį kompensaciją iki 200 eurų per mėn. tėvams, kurių vaikai lanko privačius darželius Klaipėdos rajone. Taip pat ieškosime būdų steigti naujas grupes jau veikiančiose ugdymo įstaigose. Didinsime programos, kuria kviečiame kelius asfaltuoti lygiomis dalimis prisidedant tiek Savivaldybei, tiek gyventojams, finansavimą. Šiuo metu tam skiriama 250 tūkst. eurų, su nauja valdančiąja dauguma planuojame šiai programai skirti dvigubai daugiau – 0,5 mln. eurų. Mūsų tikslas – Klaipėdos rajonas, kuriame patogu gyventi, dirbti ir auginti vaikus“, – tikino Administracijos direktoriaus pavaduotojas J.Ruškys.

Informaciją apie kreditavimo sąlygas teikia bankai, o į klausimus dėl subsidijos gavimo atsako Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vyriausioji specialistė I.Vytienė (inesa.vytiene@klaipedos-r.lt).

Šiemet būstą su finansine paskata galima įsigyti visoje Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Regina

Politinė reklama. Kardabaleta soka, nori i seima vaikas...

Julius

Svarus zvyrkeliu ir statybvieciu oras, puikiai nuteikia gerai dienai, staigiai šoki į passata lizingini ir leki kaimo vieškeliais į miestą, juk ir vaikus į darželį ar mokykla išvežioti reikia :D

vardas

kitaip tariant pasirisanciu kilpa po kaklu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS