Klaipėdos rajone lankėsi Seimo pirmininkas | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONE LANKĖSI SEIMO PIRMININKAS

  • 8

Trečiadienį Klaipėdos rajone lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jis vizitą pradėjo Klaipėdos rajono savivaldybėje, kur jį sutiko meras Bronius Markauskas, mero pavaduotojos Audronė Balnionienė ir Violeta Riaukienė, mero patarėja Toma Tuzovaitė-Markūnienė, administracijos direktorius Artūras Bogdanovas ir jo pavaduotojai Rasa Petrauskienė ir Justas Ruškys.

Pakvietęs svečią į savivaldybės posėdžių salę, kur Seimo pirmininko jau laukė savivaldybės administracijos atstovai, meras atkreipė dėmesį, kad eidamas Seimo pirmininko pareigas V. Pranckietis oficialaus vizito į rajoną atvyko pirmą kartą.

Pasakodamas apie rajoną B. Markauskas išdėstė aktualiausius klausimus. Rajone šiuo metu į darželius nepatenka beveik tūkstantis vaikų. Tai, pasak mero, yra viena pagrindinių problemų, kurią valdančioji dauguma jau sprendžia kompleksiškai. Visai neseniai tarybos sprendimu iki 200 eurų buvo padidinta kompensacija už kiekvieną vaiką, kuris lanko privatų darželį Klaipėdos rajone, bei parengta išsami informacija, kaip ir nuo ko pradėti norint įsteigti tokį darželį.

Didžiausias laisvų vietų vaikų darželiuose bei mokyklose trūkumas yra Sendvario seniūnijoje – kone 700. Meras akcentavo, kad šioje seniūnijoje būtina statyti daugiafunkcį centrą, todėl savivaldybė kelis kartus skelbė konkursą sklypui pirkti. Derybos dėl patalpų vedamos ir su Klaipėdos valstybine kolegija. Priimtas politinis sprendimas kasmet iš rajono biudžeto skirti po 1 milijoną eurų vietų trūkumo darželiuose problemai spręsti.

Išsakytas noras Gargžduose pastatyti daugiafunkcį sporto centrą.

„Sumažinome ambicijas ir sporto centro su ledo arena statyti nebeketiname. Svarbiausia turėti baseiną, kuriame galėtų mokytis plaukti vaikai, bei visus standartus atitinkančią sporto salę, kurios dabar neturime. Tikimės, kad formuojant Valstybės biudžetą tokio centro statybai galėtų būti numatytos vipinės lėšos, kokių rajonas dar nėra turėjęs“, – sakė meras B. Markauskas.

Susitikimo metu Seimo pirmininkui pristatyta ir Slengių gyvenvietės prisijungimo prie Klaipėdos miesto problematika. Kalbėta apie regioninių kelių būklę, taršių įmonių rajono teritorijoje veiklą, aplinkosaugos, viešojo transporto, automobilių kamščių, žvyrkelių asfaltavimo kaimo vietovėse klausimais.

Susitikimo metu atkreiptas dėmesys į švietimo įstaigų vadovų skyrimo konkurso tvarką. Norima, kad būtų pasitikima pačiomis savivaldybėmis, o būsimų vadovų papildomo vertinimo Nacionalinėje mokyklų vertinimo agentūroje reikėtų išvis nebeliktų.

Klaipėdos rajonas, kaip ir visa Lietuva, susiduria su pedagogų stygiaus problema. V. Pranckietis teigė, kad jau šiemet pedagogikos studijas pasirinkusiems studentams numatyta mokėti 200 eurų siekiančias stipendijas. Tačiau tik tuo atveju, jeigu jie pasirašys trišalę sutartį su būsimu darbdaviu ir aukštąja mokykla. Taip atsirastų garantijos, kad baigus studijas būsimasis specialistas gaus darbo vietą.

Išklausęs visus lūkesčius Seimo pirmininkas pakvietė rūpimas problemas išdėstyti ir pateikti raštu, ir pažadėjo jas aptarti su atsakingais specialistais.

Po pietų V. Pranckietis lankėsi Drevernos uoste ir didžiausiame Lietuvoje maistinių ir sėklinių bulvių augintojo Petro Vasiliausko ūkyje. Seimo pirmininkas supažindintas ir su Priekulės miesto aktualijomis. Prie seniūnijos jį pasitikusi seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė ir dalis bendruomenės ir verslo atstovų išsakė didžiausią savo rūpestį – istorinės miesto dalies statinių priežiūrą ir renovacijos galimybes, kurias finansiškai riboja itin griežti paveldosaugos reikalavimai. Pirmą kartą Priekulėje apsilankęs politikas apžiūrėjo renovuotus bendruomenės namus, sutvarkytą Priekulės kultūros centro aikštę.

Vėliau vizitas tęsėsi bendrovėje „Ameko konstrukcijos“ – sėkmingai su Vokietijos ir Norvegijos rinka konkuruojančioje lietuviško kapitalo įmonėje, užsiimančioje metalo konstrukcijų gamyba ir jų montavimu. Technologinį auditą atlikusioje įmonėje diegiamos pažangios skaitmeninės technologijos, didinančios darbo našumą ir leidžiančios kelti darbuotojų kvalifikaciją. Netrukus čia turėtų pradėti veikti vienintelės Pabaltijo šalyse modernios metalo pjaustymo staklės.

Vakare V. Pranckietis Gargždų muzikos mokyklos salėje susitiko su gyventojais. Ten pristatė darbo LR Seime ypatumus, pasidalijo savo įžvalgomis apie politinę situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

TO IDOMU

Daupatrai yra kaimas, o ne miestas, taip, kad uostykit drąsiai, džiaukitės kad ne kiaulių ūkis . Pakaktų 10 kiaulių ir nosis ponams Dauparų kaimo miestiečiams --riestūsi.

IDOMU

kodėl meras Markauskas,neužvežė seimo pirmininko pas Dauparų gyvenvietėje gyvulininkystės verslą vykdančius ūkininkus,kurie galimai gavę EUROPINĘ PARAMĄ ŪKO PLĖTRAI YRA ĮSIRENGĘ ,,EUROPINIUS STANDARTUS " ATITINKANTĮ ŪKĮ.Būtų bent paganę akis po malkines primenančius tvartus,ir tuo pačiu pasidžiaugę srutų ir mėšlo aromatu sklindančiu iš šio ūkio,nes ūkininkai ,,pamiršo' įsirengti reikalavimus atitinkančią srutinę ir mėšlidę.(tik kyla klausimas kaip neturint reikalavimus atitinkančių srutinės ir mėšlidės sugebama gauti ne tik valstybinę bet ir ES paramą )O kam mėtyti tokiai smulkmei pinigus,jei ponas ŠEPŠTAS NE TIK ,,NEMATO" KAD JŲ NĖRA,BET IR NURODĖ ŠIO ŪKIO DAUGIAU NETIKRINTI !!!!!!!!!! Įdomu koks ,,šventasis" stovi už šių ūkininkų,kad jie ne tik galimai gauna Valstybės ir ES parama pažeisdami aplinkosauginius reikalavimus,bet manau ir veiklą vykdo pažeisdami pastatų ir žemės paskirtis.

Beglys

Seimo pirmininkas bega iš Vilniaus ieškosi prieglobšcio zemaitijoje, nes cia mazai valstieciu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS