Klaipėdos savivaldybė abiturientams už kiekvieną šimtuką mokės po 100 eurų premiją | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ ABITURIENTAMS UŽ KIEKVIENĄ ŠIMTUKĄ MOKĖS PO 100 EURŲ PREMIJĄ

  • 14

Klaipėdos abiturientams už kiekvieną šimtu balų įvertintą brandos egzaminą uostamiesčio savivaldybė išmokės po 100 eurų premiją.

Tokį paskatinimą iš savo biudžeto lėšų savivaldybė numatė nuo šių mokslo metų, skelbiama ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Abiturientai, pelnę po kelis šimtukus, gaus didesnes premijas: už du šimtukus – 200 eurų, tris – 300 eurų ir taip toliau.

Šimtukus pelnę abiturientai taip pat bus kviečiami į kasmet organizuojamą pagerbimo renginį.

„Siekiame motyvuoti klaipėdiečius mokinius siekti kuo aukštesnių rezultatų. Piniginė premija – tai ir paskatinimas, ir padėka už pastangas, puikius rezultatus ir Klaipėdos vardo garsinimą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Anot savivaldybės, pernai šimto balų įvertinimus Klaipėdoje per brandos egzaminų sesiją pelnė 91 abiturientas, du abiturientai pelnė po keturis šimtukus.

Šiemet pagrindinė brandos egzaminų sesija prasideda gegužės 31 dieną gimtosios kalbos skaitymo ir rašymo dalių egzaminu ir baigsis birželio 25 dieną užsienio kalbų klausymo, skaitymo ir rašymo dalių egzaminu.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, kuris yra privalomas visiems abiturientams, bus laikomas birželio 5-ąją. Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks nuo birželio 26 iki liepos 12 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Balsas

O tai kaip Grandiozinis Klaipėdos stadionas, Amen ?

Klausimėlis

Tai už ką parkingą miesto centre statys, jai moksleiviams pinigus išdalins?

na va

ir šita valdžia pradeda plataus masto pinigų švaistymą ir mėtymą. Kaip galima mokėti pinigus už pareigos atlikimą???? Juk jaunuolių pareiga yra gerai mokytis! Tai tada ir mums už gerą darbą prašom iš savivaldybės biudžetą užmokėti! Gal pinigų nebeturi kur savivaldybė bedėti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS