Klaipėdos savivaldybė primena: netinkamose vietose palikti maišai su lapais surenkami nebus | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ PRIMENA: NETINKAMOSE VIETOSE PALIKTI MAIŠAI SU LAPAIS SURENKAMI NEBUS

  • 3

Lapkritis – bene daugiausia rūpesčių kiemų tvarkytojams keliantis mėnuo: kiek lapus begrėbsi, jie vis nukloja takus ir prižiūrimas teritorijas. Akivaizdu, kad Klaipėdoje anaiptol ne visi daugiabučių namų administratoriai ir bendrijų pirmininkai bei individualių namų gyventojai žino, kaip tinkamai atsikratyti surinktais lapais ir kitomis žaliosiomis atliekomis.

Pagrindinė klaida – maišai vidury kiemo

Kad ir kaip tvarkingai atrodo išrikiuoti maišai su surinktais lapais, jei jie palikti ne prie konteinerių, o vidury kiemo, šalia gatvės ar kitoje nuošalioje vietoje – jų atliekų surinkėjai nemokamai nepaims ir neišveš. Pagal Klaipėdos mieste galiojančias komunalinių atliekų tvarkymo taisykles, atliekų surinkėjai kartą per savaitę surenka iš daugiabučių kiemų žaliąsias atliekas maišuose ir iki 1 m ilgio susmulkintas šakas, bet tik tvarkingai padėtas ŠALIA MIŠRIŲ KOMUNALINIŲ ATLIEKŲ SURINKIMO KONTEINERIŲ!

Maišai su žaliosiomis atliekomis ir susmulkintos medžių ar krūmų šakos yra surenkami ir išvežami pagal grafiką kartą per savaitę. Kad kiemai atrodytų tvarkingiau, PRIE KONTEINERIŲ žaliosios atliekos turi būti tvarkingai padėtos ne anksčiau nei vieną dieną prieš šių atliekų surinkimą.

Šių atliekų surinkimo grafikus galima sužinoti www.kratc.lt.

Susikaupus didesniam žaliųjų atliekų kiekiui (po želdinių genėjimo, kirtimo, lapų grėbimo, šienavimo) namų administratoriai turi užsisakyti didelį laikino naudojimo konteinerį ar didmaišį šių atliekų surinkimui ir išvežimui. Ši paslauga teikiama nemokamai. Į užsakytąjį konteinerį ar maišą gali būti dedami tik sugrėbti medžių / krūmų lapai, smulkios medžių /krūmų šakos, nupjauta žolė, gėlės, piktžolės. Konteinerį ar didmaišį užsakęs asmuo turi pasirūpinti, kad į šias atliekų surinkimo priemones nebūtų primesta kompostavimui netinkamų atliekų. Dėl konteinerio / didmaišio žaliųjų atliekų surinkimui užsakymo reikėtų kreiptis tel. (8 46) 390 781.

Individualiems namams – 3 galimybės

Individualių valdų savininkai žaliąsias atliekas gali rūšiuoti į specialiai tam skirtus individualius žaliųjų atliekų surinkimo konteinerius. Juos nemokamai suteikia ir pristato UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (tel. pasiteirauti 8 800 133 44). Individualūs žaliųjų atliekų surinkimo konteineriai aptarnaujami pagal grafiką vieną kartą per savaitę.

Žaliųjų atliekų surinkimo grafikus galima sužinoti www.kratc.lt.

Vienintelis atliekų tvarkytojų prašymas tokių konteinerių naudotojams – mesti žaliąsias atliekas palaidas, o ne supakuotas į plastikinius ar kitokius maišus.

Jei gyventojas nenori individualaus žaliųjų atliekų surinkimo konteinerio, jis žaliąsias atliekas turi kompostuoti savo namų valdoje.

Dar viena galimybė turintiems daugiau žaliųjų atliekų (lapų, nugenėtų šakų ir kt.) – patiems jas pristatyti į Klaipėdos miesto Glaudėnų žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę, esančią Kaukėnų g. 21, Glaudėnų kaime, Klaipėdos rajone.

Priimamų atliekų kiekis iš Klaipėdos miesto gyventojų neribojamas, atliekos priimamos nemokamai. Aikštelė dirba I–V nuo 8 iki 16 val. Tel. pasiteirauti: 8 633 258 87.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nerinkit...

vešim prie savivaldybės.

Anonimas

Tuos maisus reikia biski palaistyti benzinu ir pakurti. Kiek savivaldybe sytaupytu kuro, pinigu darbininkams .... Bukime miesto seimininkai - pakurkim.

Jonas

Nereikia juos gerbti, traša natūrali, Tegul pūva.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS