Klaipėdos savivaldybė už 5,5 mln. eurų numatė įrengti beveik tūkstantį parkavimo vietų | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ UŽ 5,5 MLN. EURŲ NUMATĖ ĮRENGTI BEVEIK TŪKSTANTĮ PARKAVIMO VIETŲ

  • 47

Klaipėdoje, Kauno gatvės mikrorajone, pradedama automobilių statymo vietų plėtra, savivaldybė į beveik tūkstančio vietų įrengimą yra numačiusi investuoti 5,5 mln. eurų.

Kaip ketvirtadienį pranešė savivaldybė, Kauno gatvės mikrorajone įgyvendinus keturis projektus bus įrengtos 957 parkavimo vietos.

Pirmiausia, rekonstravus septynis daugiabučių kiemus, bus įrengtos 254 parkavimo vietos, vėlesniuose etapuose įrengti parkavimo vietas numatyta ir ties kitais Kauno gatvės ir greta esančio Taikos prospekto daugiabučiais. Šie darbai kainuos beveik 5,5 mln. eurų.

Kauno gatvėje veikia Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, taip pat susiduriantis su parkavimo vietų stygiumi.

Anot savivaldybės, pernai gruodį startavo pirmasis projektas iš minėtų keturių dėl naujų parkavimo vietų Kauno gatvės mikrorajone įrengimo ties tam tikrais daugiabučiais. Jį įgyvendinus, bus sukurtos 223 parkavimo vietos, iš jų septynios žmonėms su negalia. Kartu įrengiami lietaus nuotekų tinklai, apšvietimas, pėsčiųjų takai.

Karas dėl automobilių stovėjimo vietų kiemuose turi baigtis.

Darbus, kurių vertė 1,2 mln. eurų, numatoma atlikti iki šių metų pabaigos.

Šią savaitę prasideda antrasis automobilių stovėjimo aikštelių įrengimo Kauno gatvėje projekto įgyvendinimas ties kitais Kauno gatvės daugiabučiais. Bus įrengtos 254 vietos, iš jų 11 vietų bus skirta žmonių su negalia automobiliams.

Kaip skelbiama, rekonstruojant automobilių stovėjimo aikšteles taip pat suplanuota įrengti lietaus nuotekų tinklus, apšvietimą, pakeisti aukštos įtampos elektros kabelius, atnaujinti asfalto dangas, šaligatvius prie laiptinių, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Beveik 1,3 mln. eurų kainuosiančius statybos darbus numatoma atlikti per šiuos metus.

„Karas dėl automobilių stovėjimo vietų kiemuose turi baigtis. Nors perprojektuoti, rekonstruoti kiemus ar aikšteles kainuoja daug pinigų ir laiko, šis procesas vyksta nepertraukiamai. Taip pat planuojami nauji sprendimai tuose miesto mikrorajonuose, kur parkavimo vietų ypač trūksta“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Anot jo, pasitaiko atvejų, kad problemą galima išspręsti paprastai, pavyzdžiui, prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro padalinio Pievų tako gatvėje naujos parkavimo vietos buvo sukurtos minimaliais resursais, tam išnaudojant neracionaliai suplanuotą šaligatvį. Tokių lanksčių būdų bus ieškoma ir ateityje.

Šių metų planuose – 288 parkavimo vietų atnaujinimas/įrengimas ir ties kitais daugiabučiais namais Kauno gatvėje, darbai greta esančiame Taikos prospekte. Čia numatoma įrengti 192 automobilių stovėjimo vietas.

Taip pat tęsiami pradėti didelės apimties automobilių parkavimo plėtros projektai J. Janonio, Malūnininkų, Smilties Pylimo, Sportininkų, Žardininkų gatvėse. Baigus šiuos darbus bus sukurtos daugiau nei 266 parkavimo vietos.

Klaipėdos miesto savivaldybės trejų metų strateginiame veiklos plane yra numatyta skirti bemaž 9 mln. eurų parkavimo vietoms įrengti. 

GALERIJA

  • Klaipėdos savivaldybė už 5,5 mln. eurų numatė įrengti beveik tūkstantį parkavimo vietų
  • Klaipėdos savivaldybė už 5,5 mln. eurų numatė įrengti beveik tūkstantį parkavimo vietų
  • Klaipėdos savivaldybė už 5,5 mln. eurų numatė įrengti beveik tūkstantį parkavimo vietų
  • Klaipėdos savivaldybė už 5,5 mln. eurų numatė įrengti beveik tūkstantį parkavimo vietų
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Tiesiai šviesiai

Na na, Kauno g gyventojai tikrai nėra nuskriausti dėl parkavimo stygiaus kai šalia didžiulė akropolio aikštelė. Ir neteisinga kai už mano sumokėtus mokesčius kažkam parkingą daro. Manyčiau turėtų atsižvelgti kiek kiekvieno rajono gyventojai sumoka mokesčių, pagal tą sumą atitinkamai didinti parkavimo vietų iš savivaldybės lėšų, o jei rajonas/namas nori daugiau vietų lai primoka patys

JC

Kažkas gerai uždirbs..... Grubiai paskaičiavau, Vienas m2 apie 350-400€..... Kai naujai tiesiant rajoninius kelius m2 apie 100-150€..... Ir dar paskui viską labai lengvai atsiims..... Turėtų pačios daugiabučių bendrijos užprotestuoti Ir pasidaryti pačios, tada namų gyventojams nereikės mokėti už vietą.... Žodžiu....

Marijus

Tai kad ne gyventojų automobilių statymui darbai - pinigų surinkimui. Parkomatai pirmiau išdygsta nei bent viena šaligatvio plytelė nudažoma. Kiemai apmokestinti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS