Klaipėdos savivaldybės departamentų direktoriai taps patarėjais | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS DEPARTAMENTŲ DIREKTORIAI TAPS PATARĖJAIS

Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautojai netrukus sulauks reformos – siekiant pagerinti įstaigos darbą, perstumdomos vadovų kėdės. Skaičiuojama, kad ši pertvarka artėjančiais metais pareikalaus papildomų 81,3 tūkst. eurų.

Savivaldybės administracijoje ruošiamasi vidinėms permainoms, kurių tikslas – ne sumažinti darbuotojų etatus, o patobulinti savivaldybės administracinį valdymą.

Tuo tikimasi išjudinti užstrigusius miestui svarbius projektus.

Šios naujovės pirmadienį dar kartą pristatytos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams.

Pagal pertvarkos projektą, kitąmet savivaldybėje bus naikinami šeši departamentai, šeši skyriai, 12 poskyrių, trys pareigybės ir trys perkeliamos mero pavaldumui (į Tarptautinių ir viešųjų ryšių grupę).

Savivaldybės administracijoje dabar pareigybių skaičius yra 438,5, po struktūros pertvarkos būtų šešiomis mažiau.

Kaip aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, esminis pokytis, jog naikinami visi šeši šiuo metu savivaldybėje esantys departamentai, o jų vadovai taps vyriausiaisiais patarėjais, pavaldžiais savivaldybės administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams.

Patarėjai bus atsakingi už konkrečius investicinius ir prioritetinius projektus.

Visi skyriai po pertvarkos taps savarankiški. Jie nebepriklausys departamentams, todėl 27 skyrių vadovams, pakilus jų pareigybinės algos koeficientui, padidės atlyginimai.

Skaičiuojama, kad per metus dėl padidėjusių atlyginimų papildomai reikės apie 30 tūkst. eurų be darbdavio įmokos.

Lėšos reikalingos ir tuo atveju, jeigu šiuo metu dirbantys tarnautojai ar darbuotojai atsisakytų dirbti pakeistomis sąlygomis ir reikėtų nutraukti tarnybos ar darbo santykius.

Prognozuojamas išeitinių išmokų lėšų poreikis – 52,8 tūkst. eurų.

Taigi pertvarkai 2020-iesiems teks atseikėti 81,3 tūkst. eurų.

Pasak savivaldybės Teisės skyriaus vedėjo Andriaus Kačalino, vargu, ar įvykus reformai atpigs miesto valdymas, nes "darbas iš esmės bus vykdomas tuose pačiuose administraciniuose ištekliuose".

Pranešimą išklausęs komiteto narys narys Vidmantas Dambrauskas suabejojo realia pertvarkos nauda.

"Aš matau pavadinimų pakeitimą, bet nematau funkcijų, pareigybių aprašymų – kas kam pavaldus, kas už ką atsako. Departamentų direktorius, jeigu jie yra blogi, reikia atleisti ir ieškoti gerų. Bet departamentų direktoriai buvo tie stulpai, kurie po 15–20 metų kažkaip tvarkėsi ir užtikrino valdžios perėmimą. Mano didžiausia baimė, kad, patraukę tuos stulpus, miesto ūkį kaip tik privarysime arčiau politikos", – sukritikavo V.Dambrauskas.

"Šiandien skyriaus vedėjas vyriausiajam patarėjui yra nepavaldus. Dabar turime šešis departamentų direktorius, o vėliau turėsime 30 vadukų", – garsiai svarstė politikas.

Jei miesto taryba pritars pertvarkos projektui, pokyčiai bus įvesti nuo balandžio 1-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Mokesčių mokėtojas

MIESO GYVENTOJŲ SU KIEKVIENAIS METAIS AKIVAIZDŽIAI MAŽĖJA, O VELTĖDŽIŲ SU KIEKVIENAIS METAIS AUGA. GAL NOR VIENAS TEN PERINTIS GALIĖTŲ PASAKYTI KĄ JIS NUVEIKĖ MIESTUI ,MIESTO ,O NE SAVO KLANO ŽMONĖMS. DABAR VISUOSE VALDIŠKUOSE DARBUOSE YRA NOKIA NUOSTATA, KAD NEBANDYK NAUJAI ČIA ATĖJĘS KĄ NORS VEIKTI. , PASIRODYTI ,KAD TUO DARBUS GALIMA IR GREIČIAU PADARYTI, GREIČIAU KLAUSIMĄ SPRĘSTI. ČIA TO DARYTI NEGALIMA, NES TURĖSIME IR MES ,PRADĖTI DIRBTI. ČIA DIRBTI NEREIKIA, ČIA REIKIA TIK IMITUOTI DARBĄ, NES NE VISI SUPRANTA ,KĄ ČIA VEIKIA ,O TADA GALI JĮ PABARTI ,KAD NIEKO NEVEIKIA ,BET ATLEISTI JO NEGALI, NES GINA ĮSTATYMAI. TAI VA KAIP VISKAS PUIKU IR PERĖKIME IKI '' vaikų darželio lygio'.

Jonas Lietuvis

Kada samdomi pareigūnai į atliekamą darbą pažiūrės kaip į savo . Dabar darbuotojai bijo nuoširdiai,atsakingai ,su tam tikra rizika atlikti pareigas nes gali būti įtartas-kad stengiasi dėl asmeninių paskatų, kyšio ir t.t. arba paprasčiausi nevėkšlos netinkami nė vištų gaudyti. Dar daug ir kyšininkų sėdi apkasuose ko ne po amžių t.y. 25 metus , vienai ar kitaip susijusių su savivaldos valdomomis įmonėmis ,pirkimais ar projektais. Šitą usnynę išravėjus galima tikėtis gražesnės Klaipėdos per daug trumpesnį laikotarpį, ir sakykim sutaupysime iš to naujiems senelių namams ar vaikų darželiui.

Patarejas

Gal jau uzteks tu patareju, buvo pavaduotojais - uzpakaliu nuo kedes nepakelia. Jokie jie specialistai, popierelius kilnoja ir perduoda kitiems vykdyti.Tauta geriausi patarejai. Verslui tokie net nepriimtini ir nereikalingi butu. Nesudarykit salygu tokioms pareigybems islaikyti is musu mokesciu moketoju pinigu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS