Klaipėdos savivaldybė viršijo pajamų surinkimo planą | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ VIRŠIJO PAJAMŲ SURINKIMO PLANĄ

Pirmojo pusmečio Klaipėdos savivaldybės pajamų surinkimo rezultatai į miesto biudžetą viršijo lūkesčius. Vien Gyventojų pajamų mokesčio surinkta beveik 4 mln. eurų daugiau nei planuota. Tiesa, dividendų surinkimo planas įvykdytas tik trečdaliu. Tai nutiko dėl savivaldybės įmonių menko pirmojo pusmečio pelno.

Savivaldybės pirmojo pusmečio pajamų surinkimo planas viršytas kiek daugiau nei 100 proc.

Teigiama, kad šis rezultatas geras ir optimistiškai nuteikiantis.

Vien Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) per pirmus šešis šių metų mėnesius surinkta 84,2 mln. eurų, tai yra 3,9 mln. eurų daugiau nei planuota.

Visų metų planas Klaipėdos savivaldybėje yra surinkti 158,25 mln. eurų GPM.

Savivaldybės atstovų teigimu, šie skaičiai džiugina ne tik dėl to, kad surinkta daugiau pajamų nei planuota, bet šie skaičiai liudija, jog klaipėdiečių pajamos yra stabilios ir jie gauna gana gerus atlyginimus.

Šiek tiek daugiau pirmąjį pusmetį surinkta ir nekilnojamojo turto mokesčio – 8,5 mln. eurų, o planuota surinkti 7 mln. eurų.

Šis mokestis priklauso nuo turto mokestinės vertės.

Kiek mažiau surinkta žemės mokesčio, bet šio mokesčio galutinis surinkimo terminas yra lapkritį, tad dar ne visi klaipėdiečiai jį skuba mokėti.

Jau dabar aišku, kad už dividendus ir kitas pelno įmokas daugiau pinigų į miesto biudžetą surinkta šiais metais nebus.

Dividendus visos savivaldybės kontroliuojamos įmonės nuo uždirbto pelno turėjo sumokėti per pirmąjį metų pusmetį.

Dividendų planuota į biudžetą surinkti 710 tūkst. eurų, tačiau gauta tik 207,5 tūkst., tai yra 503 tūkst. eurų mažiau, nei planuota.

Teigiama, kad savivaldybės įmonės neuždirbo tiek pelno, kiek planavo, todėl ir dividendų gauta mažiau.

Manoma, kad iki metų pabaigos nebus surinkta ir planuotų mokesčių už aplinkos teršimą.

Šio mokesčio iki birželio pabaigos surinkta 680 tūkst. eurų, planuota surinkti daugiau nei milijoną. Šis mokestis irgi yra mokamas tik per pirmą metų pusmetį.

Ilgalaikio materialiojo turto realizavimo pajamų, kurios susijusios su žemės pardavimu, taip pat surinkta šiek tiek mažiau, nes planuotų žemės aukcionų per pirmąjį pusmetį būta mažiau.

Vertinant pirmojo pusmečio savivaldybės pajamų, surinktų į biudžetą, duomenis, didžiausia rizika – artėjanti recesija. Tačiau tikimasi, kad gautos viršplaninės lėšos išlygins skirtumą, jei toks bus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

viršijo pajamų surinkimo planą...

bobutei prieš miegą papasakokit.

O ką Niniškis be pelno dirba?

Renka pinigus už autostovėjimą ir kur pinigai??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS