Klaipėdos savivaldybės pastato remontas – be pabaigos | Diena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS PASTATO REMONTAS – BE PABAIGOS

Pagrindinis Klaipėdos savivaldybės pastatas, esantis Liepų gatvėje, – nesibaigianti statybų aikštelė. Trečius metus lopomas šio statinio stogas. Miesto valdžios atstovai įsitikinę, kad pastato būklė yra prasčiausia ne tik tarp didžiųjų šalies miestų, bet ir rajonų savivaldybių.

Pagrindinis Klaipėdos savivaldybės pastatas, esantis Liepų gatvėje, – nesibaigianti statybų aikštelė. Trečius metus lopomas šio statinio stogas. Miesto valdžios atstovai įsitikinę, kad pastato būklė yra prasčiausia ne tik tarp didžiųjų šalies miestų, bet ir rajonų savivaldybių.

Praleido vandenį

Prie uostamiesčio savivaldybės pastato, esančio Liepų gatvėje, iškilo pastoliai. Tęsiamas statinio stogo remontas. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas tvirtino, kad stogas tvarkomas trejus metus.

"Remontavome ir užpernai, ir pernai, ir šiemet. Trūkdavo pinigų viską padaryti iš karto, o darbai – brangūs. Šiemet jau užbaigsime stogo remontą", – tvirtino pavaduotojas.

Pasak A.Michailovo, imtis šių darbų buvo būtina. Stipriai lyjant ir pučiant gūsingam vėjui, stogas praleisdavo vandenį. Nuolat būdavo užliejamas penktas pastato aukštas.

"Darbai nebuvo pigūs, nes reikėjo pakeisti ne tik skardą, bet ir perdaryti pagrindą, pakeisti medinę dalį, apšiltinti", – teigė pavaduotojas.

Savivaldybės pastato stogą visus kartus remontavo įmonė "Konsolė".

"Kaip ėmėsi darbų, taip ir kabo ant to stogo", – komentavo pavaduotojas.

A.Michailovas pasakojo, kad kiekvienais metais buvo organizuojamas atskiras pirkimas stogo remonto darbams. Juos visus laimėjo įmonė "Konsolė", kuri pasiūlė mažiausią kainą.

"Įmonės nelabai nori lįsti į kitų pradėtus darbus. Mums gerai, kad darbus tęsia ta pati įmonė. Ji suteikia garantiją. Jei kils problemų, iš karto bus aišku, kas atsakingas, kur kreiptis", – tvirtino pavaduotojas.

Reikia rimto remonto

Šiemet savivaldybės stogo remontas atsieis beveik 45 tūkst. eurų. Pernai į jį investuota beveik 60 tūkst., užpernai – apie 30 tūkst. eurų.

"Savivaldybės pastato remontas niekaip nesibaigia. Gėda žmonėms žiūrėti į akis, kai jis tokios prastos būklės. Dabar lauke šalta, o kabinete su švarku negaliu sėdėti, nes yra per karšta. Kitoje pastato pusėje – vėsu. Darbuotojai sėdi ir laiptinėse, ir po keturis mažuose kabinetuose. Situacija nepavydėtina, o mes vis bijome pastatą iš esmės remontuoti, kad žmonės ko blogo nepagalvotų", – tvirtino pavaduotojas.

A.Michailovo nuomone, Klaipėdos savivaldybės administracijos pastatas yra prasčiausias ne tik tarp didžiųjų šalies miestų, bet ir rajonų savivaldybių.

"Net interesantų negalime normaliai priimti. Norėtųsi, kad žmogus ateitų, jį pasitiktų administratorė, paaiškintų, ką daryti toliau", – kalbėjo pavaduotojas.

Siūlo penkis variantus

Yra parengta galimybių studija, kaip pagerinti savivaldybės darbuotojų sąlygas, praplėsti patalpas. Rengėjai pateikė penkis variantus, kaip tai  padaryti.

Pagal pirmąjį būtų galima tęsti veiklą nieko nekeičiant. To daryti nerekomenduota. Antruoju variantu numatyta rekonstruoti Liepų gatvėje esančius pastatus, trečiuoju – įsikurti "Vitės" verslo centre.

Taip pat siūlyta įsikurti tokio tipo verslo centre, kai pastatus savivaldybės žemėje pastato privatus investuotojas su sąlyga, kad jie bus nuomojami dešimt metų.

Dar viena alternatyva – statyti pastatą kartu su privačiu investuotoju, tačiau Lietuvoje tokių sėkmingai įgyvendintų projektų nėra daug.

Esą mažiausiai investicijų reikalaujanti būtų modernaus verslo centro nuoma. Minusas – savivaldybė niekada netaps tokio objekto savininku.

Galimybių studija buvo pristatyta paskutinio praėjusios tarybos kadencijos kolegijos posėdžio metu. Kuris variantas yra geriausias, nebuvo apsispręsta. Tai padaryti palikta naujos kadencijos miesto tarybos kolegijai.

GALERIJA

  • Klaipėdos savivaldybės pastato remontas – be pabaigos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Pinigus reik isplsut

Q

:)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS