Iš Klaipėdos savivaldybės paveldosaugininkams – „partizaninis“ raštas | Diena.lt

IŠ KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS PAVELDOSAUGININKAMS – „PARTIZANINIS“ RAŠTAS

Uostamiesčio valdžios užmojus gaivinti senamiestį žlugdo galimai savo įgaliojimus viršijęs Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis architektas Almantas Mureika. „Jis užsiima partizanine veikla“, - pasipiktinimo neslėpė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Miesto vadovai nustėro sužinoję, kad A.Mureika, nederinęs su savo vadovais, uostamiesčio savivaldybės vardu Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritoriniam padaliniui pateikė raštą, kuriuo esą užkirto kelią gauti pritarimą parengtai Klaipėdos senamiesčio centrinės dalies ir turgavietės detaliojo plano koncepcijai.

„Šių dienų aktualijos pačios reikalauja, kad 2004 metais patvirtintas Klaipėdos senamiesčio ir turgavietės detalusis planas būtų keičiamas. Iš ES lėšų užsakėme parengti naujo detaliojo plano koncepciją. Tačiau jai KPD Klaipėdos teritoriniame padalinyje per metus keturis kartus buvo uždegta raudona šviesa“, - aiškino V.Grubliauskas.

Todėl jis kreipėsi į KPD direktorę Dianą Varnaitę, kad koncepcija būtų svarstoma ne Klaipėdos teritoriniame padalinyje, o komisijoje Vilniuje. Jai vadovauja KPD direktorės pavaduotojas Algimantas Degutis.

„Gal toje komisijoje koncepcijai ir nebūtų pritarta, bet bent jau buvo atsiradusi kažkokia viltis, kad žengsime į priekį. Tačiau A.Mureikos raštas, kuris nebuvo derintas nei su manimi, nei su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktore Judita Simonavičiūte, nei su Urbanistinės plėtros departamento direktoriumi Kastyčiu Macijausku, sumalė į miltus visą Klaipėdos poziciją ir parengtą koncepciją“, - atsitokėti negalėjo V.Grubliauskas.

Kai tokį A.Mureikos raštą KPD Klaipėdos teritorinio padalinio atstovai nuvežė į komisiją Vilniuje, ši koncepcijos net nesvarstė – esą nėra pagrindo, jei jai nepritaria net vyriausiasis miesto architektas.

„Dabar klausimų yra daugiau nei atsakymų. Aišku tik tai, kad jei koncepcija nebus patvirtinta, nebus parengtas naujas senamiesčio ir turgavietės detalusis planas, turėsime grąžinti gautą ES paramą. Be to, liks galioti senasis detalusis planas, kuriame nenumatyta galimybė statyti naują tiltą per Danę, spręsti automobilių stovėjimo vietų senamiestyje problemas. Dabar galiojančiame turgavietės detaliajame plane numatyta jos teritoriją suskaidyti į atskirus nedidelius sklypus, o tai reiškia, kad negalima įgyvendinti naujai parengtos Senojo turgaus vizijos“, - problemas vardijo Klaipėdos meras.

A.Mureika savo „partizaniniame“ rašte nurodo, jog Klaipėdos senamiesčio centrinės dalies ir turgavietės detaliojo plano koncepcija yra netinkama, nes joje numatytas aukštingumas turgavietėje yra ne du aukštai su mansarda, o keturi aukštai.

„Specialistai gali turėti įvairių nuomonių, pasiūlymų. Visi jie yra gerbtini, todėl reikia argumentuotai diskutuoti, o ne paslapčia ir neapgalvotai kaišioti pagalius į ratus“, - pabrėžė V.Grubliauskas.

Jo teigimu, Klaipėdos savivaldybėje sudaryta komisija pradėjo patikrinimą nustatyti, ar A.Mureika nepadarė tarnybinio pažeidimo – neviršijo savo įgaliojimų.

„Tikrai neatmetu tikimybės, kad visa ši istorijai vienaip ar kitaip gali persikelti į teismą“, - V.Grubliauskas tarsi leido suprasti, kad jei A.Mureikai būtų skirta drausminė nuobauda, šis esą ją skųstų teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

KLP

kai neliko Žalio, miestas stabiliai praranda savo veidą. nebėra tvarkos namų fasadų tvarkyme Manto gatvėje, neaiškūs ir netinkami statiniai atsiranda jau susiformavusiose senamiesčio kvartaluose, dar turi atsirasti kažkokie "stiklainiai". Laukia išdarkymo senoji turgavietė, plataus užstatymo planai rezgiami jau susiformavusiose aikštėse. Tokį statybinį diletantiškumą ir aklas mato, bet jo nemato ...

kempiniukas

meras yra, svelniai tariant, marionete. jau nakalbant apie kompetencija.

R. K.

Dar vienas mero-asilo pasirei6kimo pavizdys. Meras nesiorentuodamas niekame, išskyrus natas ir alhogolį, mokina visus kaip elgtis. valdininkas veikė savo įgaliojimų ribose, jis, o ne meras miesto vyriausias architektas. Mero kvailumas neturi ribų. Koks vis dėl to jo liberastiškas elgesys. Vienas žodis asilas ir dar liberastas ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS