Klaipėdos senamiesčio prieigose – galimybė pigiau statyti automobilius | Diena.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESČIO PRIEIGOSE – GALIMYBĖ PIGIAU STATYTI AUTOMOBILIUS

Klaipėdos senamiesčio ir miesto centro prieigose atsiras apie 1000 naujų automobilių stovėjimo vietų, kuriose vairuotojai savo transporto priemones galės palikti už simbolinį mokestį.

Klaipėdos senamiesčio ir miesto centro prieigose atsiras apie 1000 naujų automobilių stovėjimo vietų, kuriose vairuotojai savo transporto priemones galės palikti už simbolinį mokestį.

Miesto taryba trečiadienį patvirtino naują vadinamųjų mėlynųjų zonų schemą, kuri įsigalios tada, kai remontui bus uždarytas Pilies tiltas ir juos bus draudžiamas eismas. Numatoma, kad tai įvyks kitų metų kovą.

„Norime sumažinti automobilių srautus senamiestyje ir per Biržos tiltą, todėl ir siūlome nustatyti daugiau mėlynųjų zonų, kuriose vairuotojai galėtų pigiau palikti automobilius ir į senamiestį ateitų pėsčiomis“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Šiuo metu raudonojoje zonoje – pačiame senamiestyje – esančios kelios mėlynosios zonos bus panaikintos, o geltonojoje zonoje dalis aikštelių bus pervadinta į mėlynąsias zonas.

Taip esą ir susidarys 1000 papildomų automobilių stovėjimų vietų, kur palikti mašiną dienai kainuos tik 6 litus.

Rinkliava už automobilio stovėjimą raudonojoje zonoje yra 3 litai už valandą, geltonojoje – 2 litai.

Didžiausia mėlynoji zona bus Klaipėdos piliavietės teritorija. Joje automobilius bus galima statyti ten, kur nedraudžia Kelių eismo taisyklės.

Taip nuspręsta, nes prie piliavietės teritorijos, ties buvusiu Senosios perkėlos pastatu ketinama pastatyti laikiną pėsčiųjų tiltą per Danę, kol vyks Pilies tiltos remontas.

Planuojama, kad juo automobilių eismas bus draudžiamas apie metus. Tiek laiko galios ir patvirtinta nauja mėlynųjų zonų schema.

„Iškart atsiprašau, kad kalbėsiu Vytauto Lupeikos (miesto tarybos nario – V.S.) stiliumi, o  tai yra – ne į temą. Tačiau noriu paklausti, nes iškilo toks klausimas, ar lengvatiniai leidimai dėl automobilių stovėjimo nebus teikiami velionius vežiojantiems katafalkams“, - teiravosi Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas ir išgirdo neigiamą atsakymą. 

Naujos mėlynosios zonos

Teritorija tarp Šiaurinio rago, Uosto direkcijos teritorijos rytinės ribos, Sankryžos ir Naujojo Uosto g.;

Klaipėdos piliavietės teritorija;

Aikštelė J.Janonio g. 21;

Aikštelė prieš J.Janonio g. 19, tarp S.Dariaus ir S.Girėno bei J.Janonio g.;

Aikštelė Sportininkų g. 3;

Aikštelė Herkaus Manto g. 43;

Bangų g. 3;

Aikštelė tarp S.Nėries g. ir autobusų stoties;

Danės g. ruožas nuo Laivų skg. iki Mokyklos g.;

Gluosnių g.;

Gluosnių skg.;

Aikštelė tarp Tilžės g. 15 ir 19;

Aikštelė Rumpiškės g. 2;

Aikštelė prie sklypo Taikos pr. 5;

Žiedų skg.;

Aikštelė prie sklypo Galinio Pylimo g. 16;

Sinagogų g. ruožas nuo Galinio Pylimo g. iki sklypų Taikos pr. 4A ir 6. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sawas

kada bus pažymėtas nemokamas stovėjimas tam tikrą laiką prie valstybinių org., biudžetinių įstaigų (Janonio g.aikštelė)pastoviai tuščia stovi, o mašinos po kiemus pastatytos, valio, mes rūpinamės žmonių gerovę pildydami kažkieno kišenę.

AK

Miesto naujienos: NAUJOS ZONOS.

klaipedietis

Taip ir nudvese miesto centras,biurokratu pagalba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS