Klaipėdos studentai išlaiko tradicijas | Diena.lt

KLAIPĖDOS STUDENTAI IŠLAIKO TRADICIJAS

Paskutinį lapkričio penktadienį uostamiestyje vyko kasmetinis Klaipėdos regiono aukštųjų mokyklų suvažiavimas, kurio metu studentų savivaldų nariai rinkosi į mokymus ir susipažino iš arčiau su kitais aukštųjų mokyklų atstovais.

Studentų suvažiavimo tradicija tęsiasi dar nuo 2011 m., kai Klaipėdos regiono aukštųjų mokyklų suvažiavimas buvo surengtas tam, kad išrinktų valdybos narius į Lietuvos studentų sąjungą ir kartu su visais miesto studentais ruoštųsi Tarptautinei studentų dienai.

Šis studentų susibūrimas tapo gražia miesto aukštųjų mokyklų tradicija, kuri trunka jau 12 metų.

Į vieną vietą šiais metais susibūrė net 7-ios studentų savivaldos.

Mokymų metu studentai gilino savo žinias, liečiančias atstovybių klausimus, generavo įvairias idėjas, planavo naujus iššūkius bei įsitraukė į prasmingas diskusijas.

„Šio aukštųjų mokyklų subūrimo tikslas – aptarti studentijos problemas, suvienyti savivaldas. Šį kartą pasirinkome vidinės organizacijų komunikacijos stiprinimo temas, kadangi esame nutolę nuo kitų miestų (Kauno ir Vilniaus), kur yra didelės ir stiprios studentų savivaldos, mums sunku sekti jų pavyzdžiu. Todėl norime stiprinti vidinį ryšį, o viskas prasideda nuo komunikavimo“, – teigė Klaipėdos universiteto studentų sąjungos Organizacinių reikalų komiteto koordinatorė Gabija Joknytė.

Į mokymus buvo pakviesti du lektoriai – buvęs Lietuvos studentų sąjungos organizacijos stiprinimo vadovas Augustas Baltrėnas ir Lietuvos sporto universiteto studentų atstovybės viceprezidentas Mantas Žeronas.

Abu lektoriai akcentavo vidinės komunikacijos stiprinimą, savivaldų organizuotumą.

Po intensyvios mokymų dienos visi studentai susitiko artimiau susipažinti su kitų atstovybių nariais, pabendrauti tarpusavyje ir prasmingai praleisti laiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS