Atsinaujina Klaipėdos švietimo įstaigos: darbams skirti milijonai | Diena.lt

ATSINAUJINA KLAIPĖDOS ŠVIETIMO ĮSTAIGOS: DARBAMS SKIRTI MILIJONAI

Uostamiesčio mokyklos ir darželiai naujus mokslo metus pasitiks atsinaujinę. Šiemet įvairiems remonto darbams skirta daugiau nei 3 mln. eurų. Darbai apėmė daugumą įstaigų.

Karantinas planų nesujaukė

Pastaraisiais mėnesiais nemažoje dalyje Klaipėdos mokyklų ir darželių vyko ir tebevyksta remonto darbai.

"Dauguma remonto darbų švietimo įstaigose buvo pradėti jau nuo kovo mėnesio. Didžioji dalis baigiami arba pabaigti. 99 proc. iki rugsėjo 1 d. finišuos. Keliose įstaigose, kur buvo numatyta daugiau darbų, jie gal dar bus vykdomi", – situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė.

Labiau užsitęs tik jau kurį laiką vykstantis "Žaliakalnio" gimnazijos pastato remontas. Darbai, numatoma, bus organizuojami dar iki gruodžio.

"Sutartis buvo pasirašyta pernai gegužę. Darbų pabaiga suplanuota 2020 m. gruodžio 1 d., bet yra galimybė ją dar pratęsti. Dedame visas pastangas, kad remonto darbai būtų užbaigti kuo greičiau, bet terminas priklauso ir nuo rangovo", – pastebėjo pašnekovė.

Atliekamas viso gimnazijos pastato remontas.

Pastebima, kad šiemet savivaldybė viešųjų pirkimų procedūras sanitarinių patalpų remonto darbams pradėjo vykdyti anksčiau, tad darbai prasidėjo, kai karantino metu ištuštėjo įstaigos. Jau birželį dauguma planuotų sanitarinių patalpų remonto darbų buvo baigti.

"Pagal planą, nė viena priemonė dėl koronaviruso epidemijos nebuvo išbraukta. Viską, ką suplanavome, ir atliekame. Stengiamės viską įgyvendinti laiku", – tvirtino skyriaus vedėja.

Darbai – ir sudėtingi, ir paprasti

Iš viso miesto ugdymo įstaigų remonto darbams šiemet buvo skirta daugiau nei 3 mln. eurų.

D. Gerasimovienė vardijo, kad 10 įstaigų sulaukė stogo ar lietaus nubėgimo sistemos remonto darbų, 13 įstaigų – sanitarinių patalpų remonto, 16 – šilumos ir karšto vandens tiekimo sistemų renovacijos ir remonto.

Tiek pat įstaigų sulaukė ir paprastojo remonto darbų: "Pajūrio" progimnazijoje remontuojama virtuvė, o kitose įstaigose tvarkomos laiptinės, koridoriai, keliose gimnazijose ir progimnazijose remontuojamos grindys, "Smeltės" progimnazijoje atnaujinama aktų salė.

Dėmesys – kadetams

Didesnių remonto darbų sulaukė ir Vytauto Didžiojo gimnazija – tvarkomas vienas korpusas: keičiamas stogas, atnaujinamos vidaus patalpos.

"Taip pat ir Jūrų kadetų mokyklai šiemet skyrėme nemažai dėmesio – remontuojami visi pagrindiniai koridoriai, laiptinės, dalis stogo. Vidaus darbai galbūt užsitęs iki rugsėjo 15 d., nes iš po grindų iškeliamos visos šilumos trasos. Kadangi jos labai nelygios ir pavojingos, bus naujai tvirtinamos ir klojamos. Taigi darbai gali šiek tiek užtrukti dėl jų sudėtingumo, padidėjusių darbų apimčių, noro padaryti kuo daugiau", – dėstė pašnekovė.

Darželiuose, kur darbus teko vykdyti ugdymo proceso metu, buvo siekiama sukelti kuo mažiau nepatogumų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Oi

jaučiausi jog Gerasimoviene yra buvusio administracijos direktoriaus Budino rinkodaros mokine, moka ar bet stengiasi save reklamuoti – tipo kiek daug darbu daro o kad tie darbai - remonto darbai tik valdininku pagyruniški pliusiukai o ne iš esmes remontuojama nutyli. Tai matosi vien iš pateiktos šiame straipsnyje informacijos – kas yra 3 milijonai jei jie skirti kokiai 40 ar 50 švietimo įstaigų? Viso labo po kokius 60 ar 70 tūkstančiu euru kiekvienam. O ką galima normaliai planingai padaryti už tokius pinigus? Na nebent kosmetini padažymą. Taip kas metai ir eina ratu. Tad nereikėtu girtis kad savivaldybė dirbą išskirus norą užsidirbti kuo daugiau taip vadinu politiniu menkaverčiu pliusiuku. Jaučiasi kad Gerasimoviene moka daryti reklaminius triukus, o supratimas apie kokybe ar darbų apimčių poreikius pas ja labai menkas.

Anonimas

Naikinkime Amerikos okupantus ir ju koloborantus.

Smagu

O tai is tevu neberenkat po 50 euru sienu dazymui ir roletams, kaip anskciau budavo???kai svietimo skyrius viska zinodavo, apie tevu suneshtinius remontus, bet nieko nedarydavo, apsimesdamas kad taip ir turi buti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS