Klaipėdos taryba atsisakė kai kurių buvusios valdžios pradėtų projektų | Diena.lt

KLAIPĖDOS TARYBA ATSISAKĖ KAI KURIŲ BUVUSIOS VALDŽIOS PRADĖTŲ PROJEKTŲ

Klaipėdos taryba ketvirtadienį dar kartą pakeitė ankstesnės valdžios patvirtintą miesto 2023-2025 metų strateginį veiklos planą, atsisakydama kai kurių jau pradėtų projektų, tarp jų – naujos Jūrininkų poliklinikos statybos bei Taikos ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos projektavimo.

Už šį sprendimą balsavo 20, jam nepritarė 6, susilaikė 4 tarybos nariai.

Sprendimui be pastabų pritarė pakeitimus svarstę tarybos Finansų ir ekonomikos, Miesto plėtros ir strateginio planavimo, Miesto ūkio ir aplinkosaugos, Sveikatos ir socialinių reikalų, Kultūros, švietimo ir sporto komitetai.

Savivaldybės teigimu, strateginio plano pakeitimais siekiama peržiūrėti išlaidas, daugiau dėmesio skirti mokyklų ir darželių remontui, socialinei sričiai, miesto tvarkymui, automobilių vietų įrengimui.

Dėl to finansavimas didinamas 19-ai priemonių, taip pat – ir dėl Europos Centrinio Banko bazinių palūkanų normų kėlimo smarkiai išaugusioms paskolų aptarnavimo išlaidoms padengti.

Lėšos mažinamos 10-čiai priemonių, atsisakant Taikos ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos projektavimo bei naujos Jūrininkų poliklinikos statybų.

Šiemet vasarį pasirašyta 847 tūkst. eurų vertės Klaipėdos savivaldybės ir projektavimo bei statybos projektų valdymo įmonės „TEC Infrastructure“ sutartis dėl sankryžos rekonstrukcijos projektavimo rugsėjį nutraukta nusprendus, kad jos nebereikia, o miestas bendrovei sumokėjo 47 tūkst. eurų už atliktą darbą.

Anksčiau suplanuota nauja Jūrininkų poliklinika statyti nepradėta nutraukus rangos konkursus, nes nesulaukta pasiūlymų arba jie atmesti dėl per didelės kainos.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus praėjusią savaitę sakė, kad šie projektai kelia daug abejonių dėl racionalaus lėšų panaudojimo bei naudos miesto gyventojams. Naujoji valdžia vietoj to planuoja atnaujinti vieną iš uostamiesčio poliklinikų.

Opozicinės konservatorių partijos narys Artūras Razbadauskas abejojo, ar sovietinio pastato remontas atstos naują sveikatos priežiūros centrą.

„Praėjusiose kadencijose daug pastangų dėta ir miestiečių pinigų išleista, atlikome studiją, kad vis tik geriausias pasirinkimas yra naujos poliklinikos statyba. Ar jūs tikrai manote, kad rekonstruoti seną sovietinį pastatą galima iki tokios būklės, kad jis būtų geriausias medicininės pirminės sveikatos priežiūros centras“, – ketvirtadienį tarybos posėdyje sakė A. Razbadauskas.

Opozicijai priklausančio liberalų sąjūdžio narys Edmundas Kvederis sakė, kad Taikos ir Baltijos prospektų rekonstrukcijos planų atsisakymas yra miesto gyventojams nenaudingas, nes čia bus eismo spūstys statant naują estakadą virš Šilutės plento ir Baltijos prospektų sankryžos.

„Žiūrint iš tos situacijos, kad, ko gero, kamščiai persikels į Taikos prospekto ir Baltijos prospekto (...) Klaipėdos miesto gyventojų poreikiams labiau ši vieta yra prioritetas“, – posėdyje sakė E. Kvederis.

Liberalas Saulius Budinas sako, kad strategijos keitimas mažina Klaipėdos galimybes tapti regiono lydere.

„Situacija tokia, kuri kažkiek nuvilia, norėtųsi, kad keičiantis būtent tam keturių metų laikotarpiui nebūtų nubraukinėjama tai, kas yra padaryta per keturis metus, o būtų kuriama toliau ir planuojama į priekį, nes šitaip gyvenant – po keturis metus kadencijomis mieste – mes tikrai proveržio neturėsime ir tikrai nesugebėsime tapti regiono lyderiu, kokį mes buvome užsibrėžę strategijoje“, – tarybos posėdyje sakė S. Budinas.

Strateginis 2023-2025 metų Klaipėdos planas patvirtintas šių metų sausį. Keičiant ankstesnės valdžios sprendimus, šiemet kovą išrinkta taryba miesto strateginį peržiūri antrą kartą.

Šiuo metu uostamiesčio savivaldybė vykdo 108 investicijų projektus, finansuojamus savivaldybės, valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

ramūno mokinukas

populistas meras vienas sprendžia kas jam patinka.Primena vieną į politikos šiukšlyną nustumtą veikėją karbauckį.Manau ,kad ir jo mokinys ten atsidurs pasibaigus kadecijai

Tam įdomiausia...

Tilžės-Mokyklos šiuolaikiška sankryža atsiremia į stop ženklą geležinkelio pervažoje, nauji šiuolaikiški šviesoforai daugelyje vietų tiesiog stovi išjungti, mokykla Kretingos gatvėje vėluojama atidaryti daugiau kaip metus, naujoji estakada eismo sąlygas akivaizdžiai tik pablogins. Klaipėda tapo ne didmiesčiu, o pinigų siurbimo vieta, apie savivaldybę trimis eilėmis išsirikiavusiems vagims.

Idomiausia kaip balsuoja R.Taraškevičius ir V Grubliauskas

Prie mero V.Grubliausko valdymo, tokie objektai kaip Tilžės -Mokyklos g šiuolaikiška sankryža, Šilutės plento ir Baltijos prospekto estakada,Danės skveras ,Muzikinis teatras, moderni mokykla Kretingos gatvėje,Jono kalnelis, senamiesčio gatvių dangos pakeitimai lygesnėmis dangomis , nauji šiuolaikiški šviesaforai sankryžose su kokybiškomis plytelėmis , labai pakeitė miestą- jis tampa dydmiesčiu . Palauksime kelis metus ,kad galėtume objektyviai vertinti A.Vaitkų ,kol kas tik kritika buvusių vadovų adresu iš jo pusės ir stambių sudėtingų objektų stabdymas ,ieškant argumentų tam ,susidaro toks įspūdis ,kad A.Vaitkus nori padaryti kažką tai tokio savo ,jokiu būdu nesuplanuotų kitų merų ,miesto tarybų - bet čia miestas , o ne UAB kur ir savininkas ir vadovas tas pats asmuo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS