Klaipėdos taryboje – naujas veidas | Diena.lt

KLAIPĖDOS TARYBOJE – NAUJAS VEIDAS

Po to, kai prieš dvi savaites su partija „Laisvė ir teisingumas“ į uostamiesčio tarybą išrinktas Steponas Venckus pareiškė atsisakąs tarybos nario mandato ir išvykstąs gyventi į užsienį, jį Klaipėdos miesto taryboje jau šią savaitę turėtų pakeisti Ramūnas Mika.

S. Venckus į Klaipėdos tarybą buvo išrinktas pernai kovą. Rinkimuose dalyvavo partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše, nors pats yra nepartinis.

Nepilnus metus miesto taryboje jis dirbo vadinamųjų žemaitaitininkų frakcijoje, kuri ne taip seniai buvo pervadinta „Nemuno aušra“.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė patenkinti S. Venckaus rašytinį prašymą atsistatydinti ir pripažinti tarybos nario įgaliojimus nutrūkusiais nesuėjus terminui.

Taip pat VRK pripažino kad, Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje atsiradus laisvai vietai, savivaldybės tarybos nariu tampa pirmasis po S. Venckaus tarybos nario mandato negavęs kandidatas – R. Mika.

Sprendimas įsigaliojo vasario 22 d.

Naujasis Klaipėdos miesto tarybos narys turėtų prisiekti šį ketvirtadienį, vasario 29 d., per uostamiesčio tarybos posėdį ir jam bus įteiktas mandatas.

Ar R. Mika pakeis S. Venckų ir Kultūros, švietimo bei sporto komitete, kurio nariu buvo mandato atsisakęs politikas, dar neaišku.

R. Mika, kaip ir S. Venckus, yra nepartinis. Rinkimuose dalyvavo su partija „Laisvė ir teisingumas“, buvo aštuntasis sąraše, po balsavimo liko dešimtas ir tuokart į tarybą nepateko.

VRK puslapyje nurodoma, kad R. Mika gimė 1977 m. Šilutėje. Prieš 20 metų Kauno technologijos universitete baigė Tarptautinės verslo ekonomikos ir vadybos studijas, užsiima verslu.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

> Rinkiklis

Na neverk mažyti, neliek graudžiu ašareliu..ir pasikeisk iš..... Rinkiklio i Plovykli, arba Š.kiklis, o geriausia nerašinek tiek daug komentaruvis vis kitais vardais ..

...tai jei

žmogus net normaliai nusifotografuot nesugeba tai kur jam miesto valdymas?:D) Sėdės kaip tos mimros nieko neįstengiančios nei padaryt nei pasakyt(čia apie Žemaitaičio narių bobu kontingenta:D)

Rinkiklis

Aš tikrai nesu Žemaitaičio fanas, nieko nepažįstu iš jo jo Nemaušrių sąrašėlio, tačiau man keista, kaip čia rašeivos tyčiojasi iš žmogaus. Ar jūs nuo vakar nieko nevalgę, ar jums juoda katė kelią perbėgo, o gal šiaip nekenčiate žmonių? Patys balotiruokitės į savivaldybės tarybą ir dirbkite klaipėdiečiams, o ne pavydą ir pagiežą liekite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS